Aktuelno

Ако не може камион, може раоник

Компанија „Унипромет“ поколонила Градској управи 10 раоника за чишћење снега у неприступачним пределима

 Иако метеоролози најављују да би наредних дана могао да пада и снег, не би требало баш да нас затрпа у априлу. Али, наредне зиме све је могуће. На молбу градског руководства, чачанско предузеће „Унипромет“ поклонило је граду 10 раоника за чишћење снега на путевима који нису у званичном плану зимског одржавања. Употреба ових уређаја је прилично једноставна, закаче се за трактор који може да се пробије и до тешко доступних деоница.

– Један раоник може да замени рад камиона, нарочито у брдско-планинским пределима. Они нису у нашем производном асортиману, али су их моји запослени конструисали и произвели. Раоници су наш поклон сеоском становништву, желимо да свако може да приђе својој кући, да људи немају проблема, када напада снег – каже Милисав Новичић, власник „Унипромета“.

DSCN4568

Један раоник кошта око 350 хиљада динара.

– Није време за чишћење снега, али размишљамо унапред. Растеретићемо комунална предузећа која одржавају сеоске путеве. Раоници ће бити коришћени у појединим месним заједницама за чишћење путева који нису у програму зимског одржавања – потврдио је Милан Бојовић, заменик градоначелника Чачка.

ИЗУМИТЕЉИ И ХУМАНИТАРЦИ

DSCN4559

Власник „Унипромета“ најавио је да ће ускоро јавности представити нову прототипну машину, изум конструктора запослених у његовој фирми. Она би требало да повећа производњу за 30 одсто. Ускоро ће бити препознатљиви и по технолошким изумима, а до сада су се власници и запослени у „Унипромету“ више пута потврдили као хуманитарци.

– Помагали смо цркве, манастире, спортске клубове, здравствене установе. Морамо да радимо и мислимо на децу, ако желимо да остану овде, да нас не напуштају – сматра Новичић.

2 thoughts on “Ако не може камион, може раоник

Оставите одговор