Saobraćaj

АМСС: Без преке потребе не кретати на пут

 

 

Ауто – мото савез Србије саветовао је возаче да, без преке потребе, не крећу на пут, пошто их очекују зимски услови вожње.

– Уколико ипак морају, наш савет је да то учине искључиво са добрим зимским гумама и комплетном зимске опремом, као и да приликом путовања, користите путеве првог приоритета-, наводи се у саопштењу.

Ниске температуре и јак мраз и даље условљавају успорен саобраћај, што од возача захтева максималну опрезност и строго поштовање свих саобраћајних прописа, а то подразумева ограничену брзину кретања уз држање већег, односно, безбедног одстојања између возила, додаје АМС.

Према последњим информацијама добијених од Јавног предузећа „Путеви Србије“ нема задржавања на наплатним станицама.

Према подацима Управе граничне полиције, на нашим граничним прелазима, на путничким терминалима задржавања су до 30 минута.

На граничним прелазима „Бачка Паланка“, „Шид“, „Љуба“ и „Сот“, обустављен саобраћај за теретна моторна возила на улазу и излазу, од стране хрватских граничних органа, а због временских услова у Хрватској.

Често долази до формирања дужих колона возила на улазу и на излазу из Мађарске, тада задржавања могу бити вишесатна и дужа у односу на задржавање које возаче очекује на нашим граничним прелазима.

Извор: АМСС

Оставите одговор