АНДРЕЈ САЊА РУМУНИЈУ

karatista

Прича Андреју Пртењаку, ученику првог разреда ОШ „Свети Сава“, је слична као и многе у којима су актери талентовани спортисти који се боре да остваре своје спортске снове. Родитељи помажу колико могу, али и то има границе. Андреј је талентовани каратиста КК „Чачак“, који се овим спортом бави нешто више од годину дана, и  постиже сјајне резултате на свим такмичењима. На Балканском фудокан шампионату освојо је три друга места у све три дисциплине и злато у ката тиму. После три квалификациона турнира други је у Србији и тим резултатом се пласирао на Светско фудокан првенство за такмичаре рођене 2010. и млађе. Домаћин овог првенства је Град Клуж, у Румунији, од 3. до 5. новембра. Милош Сенић, директор клуба и Андрејев  тренер, каже  да се ради о изузетном потенцијалу, али његов највећи  „проблем“  је што је талентован за све дисциплине: кате, техника и борбе. То повећава трошкове такмичења, јер се за сваку дисциплину  плаћа котизација. За учешће на овом првенству само на име котизација треба одвојити 150 евра.

  • У Клужу би требало да наступи 16, 17 такмичара, од полетараца до сениора, из нашег клуба. Кажем требало би, јер њихово учешће зависи од тога колико ће они моћи да прикупе средстава. Проблем код млађих такмичара је тај што они морају да иду у пратњи родитеља, што повећава трошкове.

Отац, Дарко  каже да би их учешће на Првенству света свеукупно коштало око 700 евра. Ми у овом тренутку тај новац немамо, али ја ћу у предстојећем периоду покушати да та средства обезбедим. Надам се учешћу на шампионату и медаљи, што да не.

В. Д.

Оставите одговор