Aktuelno

Балуга Љубићска добила Дом културе

Изградња Дома културе у Балузи Љубићској завршена је након два месеца баш на дан славе ове месне заједнице, у недељу 11. јуна. Овај објекат, мештани су чекали читавих 25 година, а имаће вишеструку намену, како за старију, тако и за млађу популацију овог села. Објекат је монтажног типа, величине око 110 метара квадратних, а из буџета је за ову намену издвојено шест милиона динара.

1
Славко Борисављевић, председник МЗ Балуга рекао је да иако је објекат назван Дом културе, он је заправо Дом месне заједнице.
– Имали смо раније објекат који се урушио. Након тога смо имали салу капеле на гробљу, где смо се окупљали годинама, јер нисмо имали где. Ту смо одржавали и зборове Месне заједнице. Савете смо одржавали по кућама, а изборе и реизборе у једној напуштеној сеоској продавници, где је закуп плаћала локална самоуправа – прича Борисављевић. Поносан што је Балуга напокон добила објекат за разне намене, напомиње да он има свечан салу и очекује да ђе се у њој окупљати омладина села, након што се обогати садржајима као што су сто за стони тенис и шах.

4

2
– Није овај Дом направљен само за нас који смо ту сада, већ за генерације које долазе – нагласио је Борисављевић.
Како је рекао градоначелник Чачка Милун Тодоровић, локална самоуправа је изабрала да помогне изградњу Дома баш у овој МЗ, јер више од 25 година немају своје место за окупљање. Он је истакао да сви наши суграђани, без обзира на којој територији живе, имају парво на квалитетан живот.
– Објектом од 110 метара квадратних метара, мештани Балуге добијају један добар и квалитетан садржај. Трудићемо се да овде врло брзо буде и једна амбуланта, јер је то веома битно за старије суграђане, којих има пуно у овој месној заједници – рекао је Тодоровић. помођник градонашелника Милан Бојовић истакао је предност монтажних објеката, због њихове мање цене од реконструкције већ постојећих.
– Свакако ђемо у наредном периоду размотрити изградњу оваквих објеката тамо где је то потребно, јер су реконструкције постојећих објеката прилично скупе, а овај сасвим задовољава потребе велике месне заједнице као што је Балуга – рекао је Бојовић.

5
Један од још увек нерешенх, али великих проблема Балуге је непостојање канализације, али надлежни су обећали да ће и он бити решен.

3
Свечаном отварању Дома присуствовали су представници локалне самоуправе и многих јавних предузећа, али и многобројни мештани, који нису крили одушевљење што њихово село сада има место где се могу окупљати разне генерације. „Још не верујем да је овако урађено, до јуче је била штала. Ружна је реч, али тако је било, моја је кућа поред“, „Правићемо неке забаве, окупљаћемо се ми млади, можда прослављати рођендане“, „Не могу да опишем колико нам ово ваља“, само су неки од коментара мештана Балуге.
Месна заједница Балуга Љубиска броји око 150 домаћинстава, са око 600 становника.

6

7

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.