Aktuelno Grad

БЕСПОВРАТНА СРЕДСТВА ЗА МЛАДЕ ПРЕДУЗЕТНИКЕ ОД EU PRO

Свим заинтересованим чачанским предузетницима данас је представљен програм подршке за добијање бесповратних средстава за унапређење пословања, који је организовала EU PRO, у Скупштинској сали, први пут у нашем граду. Европска унија је за ове намене определила 4,5 милиона евра, како би се повећала конкурентност локалне привреде у Региону Шумадије, Западне, Источне и Јужне Србије.


Циљ информативне сесије је да се заинтересовани предузетници упознају са програмом подршке и неопходним корацима – од пријављивања, преко учешћа на јавном позиву и критеријума за избор пројеката, до добијања бесповратних средстава за унапређење пословања.
Ослањајући се на националне стратегије,  EU PRO је дефинисала позив за све оне предузетнике који се баве разним врстама производње, које упошљавају највише радника или пружају IT услуге, а основана су између 1. јануара 2013. и 31. децембра 2017. године.
– Минимални износ средстава је 10.000 евра за млађа предузећа, максимални износ средстава је 20.000 евра, а за предузећа регистрована између 2013. и 205. године максимални износ средстав је до 30 хиљада евра, а укилико задовољавају неке додатне услове, да су извосно оријентисани или да су брзо растући, средства могу износити и до 50.000 евра – рекла је Оливера Костић, менаџер сектора за МСП EU PRO .
Позив је отворен је до 6. јула, а сви заинтересопвани више информација о начину пријављивања и критеријумима за избор корисника могу наћи на сајту EU PRO.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.