Aktuelno Sport

БОРБА ЗА ДРУГО МЕСТО

Кошаркаше “Борца“ сутра очекује изузетно важан сусрет са “Мега Бемаксом“, који ће бити одигран у оквиру деветог кола Суперлиге. Победник овог меча, највероватније, ће обезбедити другу позицију у групи “А“, тако да ће у четвртфиналу доигравања, у евентуално трећој утакмици, имати предност домаћег терена, а и избегао би дуел са “Партизаном“ у овој фази такмичења. Свесни су тога у “Борцу“ и то су сви истицали на данашњој конференцији за новинаре.

Спортски директор Марко Ивановић је позвао публику да у што већем броју дође у халу крај Мораве, али и упозорио:

  • Апелујем да једним спортским навијањем, као што ова публика то уме, помогне нашим кошаркашима да остваре важну победу. Никако да вређа противничке играче и судије, јер је клуб због погрдног скандирања публике у мечу са “Тамишем“ кажњен са 30.000 динара. Тај издатак нам у овој финансијској ситуацији опште није требао, а и бачена је сенка на навијаче, које су сви гостујући играчи и тренери хвалили и изражавали жаљење што њихови клубови немају такву подршку кад играју као домаћини.

Мирослав Милић, помоћни тренер, указује на снагу противника.

  • Опоравили су се Фундић, један од њихових набољих играча, и Мушиди, тако да су сада јачи него у првом делу Суперлиге. Ово ће физички бити веома захтевна утакмица. Тим је комплетан, али Мариновић још “вуче“ повреду Ахилове тетиве, а Ђоковић још није достигао форму којом је задобио поверење селектора Ђорђевића – рекао је Милић о здравственом стању два веома битна играча.

Милош Димић не бежи од улоге благог фаворита и обећава да ће цео тим у овај сусрет ући максимално концентрисано и агресивно, јер једино са таквим приступом се могу надати повољном резултату.

Утакмица “Борац“ – “Мега Бемакс“ биће одиграна у суботу, 12. маја, почиње у 19 часова, а цене улазница су непромењене. За ђаке 100, а за одрасле 200 динара.

В. Д.

Данашњи тренинг кошаркаша “Борца“.

Оставите одговор