Društvo

Борба против наркоманије у школама

Kомисија за борбу против наркоманије у школама, која ће радити на подизању свести о штетности наркотика, донела је оперативни план за спровођење програма превенције злоупотребе дрога у школама.
У оквиру овог програма Министарство здравља Републике Србије у сарадњи са Институтом за јавно здравље Крагујевац организовало је у среду, 29. августа, једнодневну обуку за формиране тимове на територији Шумадијског, Моравичког, Златиборског, Рашког и Поморавског округа.
Део овог тима су поред представника школа, Завода за јавно здравље, полиције и других релевантних актера у Чачку и представници Канцеларије за младе.
Они ће се бавити превенцијом наркоманије у школама, а едукација за њих одржана је на Факултету медицинских наука Универзитета у Крагујевцу. Комисија за борбу против наркоманије у школама направила је програм са којим ће ући у све школе у Србији, како би се деци представила штетност наркотика. Проблем злоупотребе супстанци код младих је јако заступљен, јер је у питању све интензивнији проблем, млади узимају све различитије и опасније супстанце.
У Србији сваког дана има све више психоактивних супстанци, праве се на разне начине и све су фаталније. Постоји жеља код деце да то пробају, а на друштву је да покуша да им укаже да то није улазница у свет одраслих и нешто што ће им донети добро у будућности.
Према подацима Министарства здравља Републике Србије у последњих шест месеци на листу забрањених супстанци стављено је 20 нових.
Чланови овог тима апелују на грађане да схвате у каквој је опасности сваки појединац који конзумира дрогу.

Оставите одговор