Politika

Бошко Обрадовић: Зашто сам подржао протесте омладине?

indexСаопштење Двери    

Зашто сам подржао омладинске протесте против Вучићеве власти? Зато што би ме било срамота да то нисам урадио. Зато што су моје ћерке средњошколке биле на данашњем омладинском протесту у Чачку, зајендо са својим друштвом. Како да не стојим уз њих и да их не подржим? Зар ћемо се ми старији повући као најобичније кукавице и оставити омладину да се бори против ове лоповске власти?

 

Подржавам ове протесте као грађанин Србије, а не као председнички кандидат или шеф једне опозиционе посланичке групе у Народној скупштини. Питали су ме и да им се обратим, али то нисам желео. То би већ била злоупотреба њиховог оправданог опозиционог протеста, а то не желим. Увек сам спреман да се одазовем на позив младих и говорим на њиховим протестима. Али, не желим да на било који начин то злоупотребљавам. Посебно не желим да учествујем у обојеним револуцијама и сумњивим протестима иза којих стоје западне агентуре. Увек сам ту за оправдане опозиционе протесте српске младости.

Овде је нешто друго најважније: Вучић је победио у првом кругу председничких избора, али је још увек питање да ли је освојио 50%. Оно што је сигурно је да је изгубио омладину. Омладина је показала највећи опозициони потенцијал отпора овој власти. То је велика и добра вест за Србију. Сада је важно да протесте не преузму западне агентуре, обојене револуције и излизани политичари, и све упропасте. То смо имали толико пута до сада и не смемо им то поново дозволити. Сви смо за то да Вучићев диктаторски режим оде, али нисмо за то да се врати лоповски ДОС.

Тражим поништавање ових избора због медијског мрака и обиља изборних нерегуларности, као и нове председничке изборе. Довољан разлог је Упутство о начину гласања на КиМ које је незаконито, јер га је Уставни суд два пута прогласио антиуставним. Сада је све на РИК-у: представници Двери тражиће обарање и понављање избора, а видећемо ко ће гласати да су ови избори били регуларни и тако очувати Вучића на власти.

Најстрожије осуђујем напад Српске  напредне странке на омладину и њихове оправдане протесте широм Србије, а посебно саопштење Повереништва СНС у Чачку које вређа младе људе широм Србије само зато што не мисле онако како им намећу пропагандна гласила СНС као што су ПИНК и Информер. Млади мисле својом главом и свака им част на томе.

 

Информативна служба Градске организације Двери у Чачку

Оставите одговор