Aktuelno

ВАНРЕДНА СИТУАЦИЈА ПРОГЛАШЕНА У ТРИДЕСЕТАК МЕСНИХ ЗАЈЕДНИЦА

Ванредна ситуација уведена је у градским и сеоским деловима који су највише погођени недавним градом и обилним падавинама. До уторка, 19. јуна, у Градску управу је стигло око 17 пријава за процену штете на грађевинским објектима. Према речима Братислава Зечевића, начелника овдашњег Штаба за ванредне ситуације, та бројка је, највероватније и до три пута већа.

– Имам евиденцију за 54 објекта. Процењена је штета на локалним, категорисаним и некатегорисаним путевима. Према прелиминарним проценама, износи 23 милиона динара. Први подаци за штете од града указују на бројку од 151 милион, али још увек прикупљамо податке – напоменуо је Братислав Зечевић, после седнице Штаба за ванредне ситуације, одржане 19. јуна. Штаб је на тој седници прогласио ванредну ситуацију у 28 месних заједница са подручја Чачка.

Зечевић је навео и да је водоснабдевање било уредно у месним заједницама које је погодило невреме. Велики проблем изазвало је изливање фекалних и површинских вода. Један од узрочника је, према његовим речима, нелегално прикључивање на системе одводних вода, што су учинили поједини грађани. У такве системе најчешће одлазе одводне воде из олука.

ДЕЗИНФЕКЦИЈА

Градска управа ових дана обавља дезинфекцију поплављених просторија и подрума. Грађани у чијим објектима је неопходна, требало би да се јаве на 032/309-075, или да на писарници Градске управе за опште и заједничке послове.

КЛИЗИШТА

До уторка, 19. јуна, пријављена су клизшта у Бељини, Јездини, Јездинском пољу. По свој прилици, ово није крајњи биланс.

Последице невремена уочљиве су и на обалама водотокова другог реда. Вода је однела и део обале Лупњаче, од кружног пута до фабрике ”Слобода”. Проблеми су настали и на делу канала у Љубићу и Лозничкој реци.

НАЈВИШЕ ПОГОЂАНИ НЕВРЕМЕНОМ

Градски штаб прогласио је ванредну ситуацију у месним заједницама: ”Парк”, ”Авлаџиница”, ”Јездина”, ”Сајниште”, ”Љубић кеј”, ”Придворица”, ”Бељина”, ”Кошутњак”, ”Лозница”, ”Стари град”, ”Палилула”, ”3. децембар”, ”Лугови”, ”Љубић”, ”Танаско Рајић”, ”Атеница”, ”Трнава”, ”Виљуша”, ”Јанчићи”, ”Горња Трепча”, ”Рошци”, ”Бањица”, ”Милићевци”, ”Миоковци”, ”Пријевор”, ”Коњевићи”, ”Горња Горевница” и ”Јежевица”.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.