Kultura

ВЕЛИКИ УСПЕХ ЧАЧАНСКИХ БАЛЕРИНА

ВЕЛИКИ УСПЕХ ЧАЧАНСКИХ БАЛЕРИНА

На балетском такмичењу које је одржано 16. јуна у Аранђеловцу , чланице балетског студија Дома културе ADAGIO AS , предвођене наставницом Снежаном Аћимовић, постигле су до сада највећи успех, освојивши чак осам првих награда и специјалну награду за најбољи студио.
Прво место у најмлађој соло категорији освојила је Лена Аћимовић за кореографију
JE T AIME (савремени балет). Првонаграђене су и кореографије’’ Латице’’ (мини категорија, формација Арт) припремне групе, ‘’Паукови’’, у извођењу млађе групе студија ADAGIO (формација савремени балет), којој је додељено и специјално признање. Прво место припало је и кореографијама ‘’Ноте’’ и ‘’Шећерлема’’ (класичан балет) такође у извођењу млађе групе, као и ‘’Прича једне слике’’ (формација Арт)
у извођењу балетског студија Дома културе Адагио АС.
За кореографију ‘’Creep’’ (савремени балет) трију Анђела Зеленовић, Наталија Реџо и Мина Вучковић припало је прво место, као и за кореографију ‘’Кавез’’, балетског студија Адагио АС.

Друго место у категорији соло савремени балет освојила је Елена Чоловић, испред које се нашла светска првакиња из 2017.године, чланица београдског студија Данце Фацторy. У изузетно јакој конкуренцији Наталија Реџо је освојила треће место у категорији соло арт.

Аутор свих кореографија је наставница балета Снежана Аћимовић, која је изразила захвалност родитељима балерина као и Дому културе на помоћи и подршци.
Због изузетних резултата, балетском студију Адагио АС, додељена је специјална награда, за ‘’највећи напредак’’ – бесплатни семинар савременог плеса са Наташом Станковић, а по коментарима публике, кореографа и жирија студио се издвојио по оригиналности, уједначености и изузетном техником.
На такмичењу је било око хиљаду такмичара из Београда, Новог Сада, Вршца, Аранђеловца, Ужица и осталих градова Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.