Društvo

ВЕЛИКИ УСПЕХ ЧЛАНОВА СПОРТСКОГ УДРУЖЕЊА ГЛУВИХ И НАГЛУВИХ

СРЕБРО ЗА ЧАЧАНСКЕ СТРЕЛЦЕ НА ДРЖАВНОМ ПРВЕНСТВУ

Чланови Спортског удружења глувих и наглувих из Чачка остварили су велики успех на недавно одржаном Државном првенству Републике Србије за глуве и наглуве у стрељаштву за мушкарце и жене. У изузетно јакој конкуренцији чачански стрелци успели су екипно да освоје друго место. Од појединаца, Светлана Лазић и Јеленко Мандић својим добрим резултатима заслужили су сребрне медаље, такође за освојено друго место. Вођа екипе била је Зорица Петковић, председник Међуопштинског удружења глувих и наглувих.

Будиша Јоковић, председник Спортског удружења глувих и наглувих Чачак, наглашава да је учешће на овом значајном такмичењу остварено захваљујући финансијској помоћи Града Чачка, али и разумевању руководства Компаније „Слобода“, где се одржавају тренинзи.

– Екипу је чинио спој искуства и младости, што је резултирало постигнутим резултатом. Ово је изванредан успех наших стрелаца на Државном првенству, што је остварено захваљујући редовним тренинзима у „Слободи“ – каже Јоковић.

Будиша Јоковић, председник Спортског удружења глувих и наглувих

Он наглашава да је стрељаштво један у низу спортова којима се баве чланови удружења у Чачку. Око педесет чланова укључено је у разне спортове – мали фудбал, пикадо, кошарку, рукомет, стони тенис, шах, куглање… Јоковић сматра да сигурно има и више заинтересованих, али да нису довољно информисани о спортским могућностима у оквиру самог Удружења глувих и наглувих. Овим путем их позива да дођу у просторије Удружења у Улици Светозара Марковића.

– За већину спортова користимо терене и хале у граду, које су нам, захваљујући разумевању градских челника, увек на располагању. Нажалост, за куглање сада не постоји адекватан простор, што је штета за Чачак, јер постоји велико интересовање, не само наших чланова, већ и других суграђана. Некада смо за овај спорт имали веома добре такмичаре, који су имали велики успех у куглању. Сада понекад идемо у Краљево, на тренинге, али је то за спортисте напорно – напомиње наш саговорник, који је од пре пет година председник Спортског удружења.

Јоковић је више деценија у спорту, пре свега Чачка, али и Крушевца, Ужица, Лучана. Активно је играо фудбал и рукомет, а од пре две године је селектор државног фудбалског тима. Пре два дана са својом екипом отпутовао је у Данску, где у суботу, 29. септембра, наши репрезентативци играју бараж за Европско првенство које ће бити 2019. у Грчкој.

В. Т.

На првенству, које је одржано  у Бајиној Башти, 23. септембра, учествовале су екипе из десет градова Србије. Прво место је заузела екипа из Новог Сада, а трећи су били стрелци из Јагодине. На повратку у Чачак, чланови су посетили Меморијални спомен комплекс на Кадињачи.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.