Aktuelno Sport

ВЕСТИ ИЗ МОТО КРОСА

Jуче на мото крос стази у Лештанима крај Београда, одржана и трка Отвореног шампионата Србије у мото кросу на којем су такмичари наша два клуба остварили одличне резултате и наставили да потврдјују квалитет и традицију као једни од најбољих екипа у Србији.

У најмлађој класи МX65 возач МК „Танаско Рајић“ Алекса Милосављевић, који ове године наступа и у класи МX85, убедљиво је тријумфовао у обе вожње испред Данила Црњаског из тима „БАП рацинг“ из Бачке Паланке и дебитанта Андреја Поповића из МК „Ере“ из Ариља.

У класи МX85 са сигурном вожњом у обе трке прво место је освојио Вук Дрманац из МК „Танаско Рајић“, други је био Кузман Реља из МК „Ере“, а треће Вељко Крсмановић, такодје из МК „Ере“, док је овој класи Алекса Милосављевић освојио пето место.

У најзанимљивијој класи дана МX2, возач екипе МК „Танаско Рајић“, Ненад Петровић је одмах истакао кандидатуру за шампионску титулу, јер је у обе вожње на маестралан начин победио своје конкуренте Јанка Раилића из МК Ере и Страхињу Каламковића, из екипе МК Еxтреме из Београда.

У класи МX1 повратник у редове Терморад АМСК „ЧАчак“ Милош Ђорђевић, освојио је прво место испред Стефана Раданова из МК „Танаско Рајић“ и Марка Костића из АМСК „Костић“ из Пирота.

У класи МX3, возач Терморад АМСК „Чачак“ Владе Рајевић освојио је прво место испред Дејана Пауновића из ГТЦ Рацинга из Краљева и Дејана Матијевићаиз Терморад АМСК „Чачак“.

У класи МXБ, сигурном вожњом Ческо Марк из клуба МX024 освојио је прво место, друго место је заузео Ђорђе Чоловић из клуба Мото ланд, док је трећи био Иван Дмитровић из Терморад АМСК „Чачак“ .
У екипној конкуренцији екипа 1, МК Танаско Рајић је заузело И место, друго је МК „Ере“ а МК „Еxтреме“ треће место. У екипној конкуренцији екипа 2, прва је екипа БАП рацинг, друга МX024 возачи АМСК Чачак освојили су треће место.

Сенку на догадјај бацила је тешка повреда Ричарда Сагмајстера на старту друге вожње класе МX1 и практично га избацила из борбе за шамионски трофеј у оој сезони.

Шампионат се наставља трком у Крушевцу 07.04.2019.године.

Оставите одговор