Kultura

ВЕЧЕРАС: „РАЗМАЖЕНИ ПРИНЦ“У ЉУБАВНОЈ ЧАРОЛИЈИ

Нови комад Глумачке радионице “Размажени принц”, премијрено ће бити изведен  вечерас,  31. августа у 20 часова, на великој сцени Дома културе. Тим поводом у понедељак је организована конференција  за новинаре, на којој је представљена глумачка екипа, а о представи и сарадницима на њој, говорио је Владимир Јоцовић (1990), Чачанин, који је глуму дипломирао на Факултету уметности у Приштини. Он је подсетио да је ово до сада 21. премијера, која се изводи од оснивања Глумачке радионице 2001. године. Јоцовићу је ово други комад који поставља, адаптира и режира са Глумачком радионицом. Одабран је текст представе “Размажени принц“, који у себи носи снажну поруку о моћи коју у животу има љубав, а написао га је наш познати драматург Жељко Хубач, директор драме Народног позоришта у Београду.

О својим глумачким искуствима говорили су носиоци главних улога у комаду. У глумачкој подели нашло се десеторо чачанских школараца и један студент економије.

Принца Матеју игра Матија Бојовић, од ове године ученик првог разреда Гимназије. Ово му је дебитантска улога, која му је, по његовим речима, донела ново искуство. Његов лик има развојни пут од детета до тинејџера и одраслог принца, размаженог, необузданог и непослушног, који шири зло и непријатељство, све до тренутка кад се заљуби у Лепу Сару.

Марта Крупеж, ученица треће године Гимназије, игра Лепу Сару, која је, како је сама навела, „имала задатак да отопи ледено срце размаженог принца“. За њу је играње на овом комаду било прилика да се укључи у тимски рад, а њен лик је, такође, имао биолошки развој, од детета до девојке. У тим улогама нашли су се млађи чланови ансамбла.

Тодор Трифуновић каже да му је било задовољство да прихвати рад на овој представи. Он игра Краља Веселина, који је „добио велики рат, али је пред њим био нови, а то је васпитавање сина“.

У глумачкој подели, поред наведених ликова, појавиће се: Татјана Чкоњевић у улози Гроздане, Даница Лазовић игра Грдану, Јана Јовановић биће добра Вила Добрила, Анастасија Вујовић игра краљевог ађутанта, Ива Радовановић је добошар, Радоје Ивановић игра малог принца Матеју, а Сара Татовић малу Лепу Сару.

Сценографију овог комада потписује Војкан Петровић, костимограф је Вера Радојевић,  ауторску музику потписује композитор Бојан Стојчетовић из Београда, код кога је инсистирано да музиком потенцира сонгове, а посебно мото  представе који гласи: “Љубав кад спознах, добру се дозвах!”. Кореограф комада је Јелена Миловановић, мајстори светла су Војкан Петровић и Милош Крџић, мајстори тона Зоран Петровић и Недељко Вучићевић, за шминку је била задужена Светлана Вукомановић, шеф сцене је Миодраг Николић, а организатор је Јелена Пушкар.

Владимир Јоцовић је на овој конференцији за новинаре најавио фестивалски живот нове представе, одржавање два јавна часа већ од 1. септембра и једну новогодишњу представу. За наредну годину планирана су још два јавна часа, а за следећи септембар још једна премијерна представа.

Зорица Лешовић Станојевић 

 

Оставите одговор