Sport

ВЛАДИМИР СТАНИСАВЉЕВИЋ НОВИ ШЕФ СТРУЧНОГ ШТАБА

 

На синоћној телефонској седници УО ФК “Борац“ једногласно је донета одлука да се за новог шефа стручног штаба постави Владимир Станисављевић, који је у исто време и спортски директор, а да један од његових сарадника буде Дарко Ракочевић. О кадровким променама било је речи на данашњој конференцији за новинаре.

Предраг Теофиловић, председник УО, је пожелевши им  успеха у раду рекао и следеће:

  • “Борац“ није клуб који мења тренере сваких пар месеци. До смене је дошло зато што је досадашњи шеф стручног штаба Игор Спасић напустио клуб из породичних разлога. Ја му се овом приликом захваљујем на свему што је урадио за нас у протеклих осам месеци и желим му све најбоље на животном и професионалном плану. Драго ми је да је први човек струке из наших редова, што само показује да и у Чачку има квалитетних кадрова. Нисмо преговарали ни са једним тренером. Било је пар тренера који су желели да дођу у “Борац“. Наш једини правац био је Владе и само је било питање да ли он има могућности да обавља обе функције и да ли ће прихватити.

И Предрагу Кулашевићу, председнику Скупштине, је драго што је све више људи из Чачка укључено у рад клуба, а о очекивањима од првог човека струке каже:

  • Владе нема потребе да буде оптерећен ни на који начин. Ја сам сигуран да ће дати све од себе и да ће од ових играча успети да извуче максимум.

Станисављевићу вођење екипе “Борца“ не представља непознаницу. Био је помоћник Косановићу, Дмитровићу и Додићу, а имао је прилику и да две утакмице води самостално. О свом главном задатку у раду са играчима је рекао:

  • Радићу максимално на томе да играчи више осећају припадност клубу. Они морају да схвате да играју у тиму који има дугу традицију. Јесте тежак моменат, али да не верујем у себе, играче и људе који воде “Борац“ ја се овога не бих прихватио.

После осмогодишње интернационалне играчке каријере у клуб се вратио Дарко Ракочевић. Овога пута као помоћни тренер. О његовом виђењу ситуације у којој се налази “Борац“ најбоље говоре следеће речи:

  • Свестан сам тренутне ситуације, али се надам да ће све кренути у добром смеру, јер су у клуб дошли људи са позитивном енергијом. Ту пре свега мислим на Влада, јер знам какав је човек и какав је борац.

В. Д.

Оставите одговор