Društvo

Временска прогноза до половине јануара

АУТОР: Е.А.

Извор: Ало

За Бадњи дан и Божић чекају нас дебели минус и снег, а прва половина јануара биће хладнија од просека за ово доба године, најављују метеоролози.
зима лед невреме снежна олуја снег временска прогноза

Бадњи дан и Божић ће бити, такође, хладнији него што је уобичајено за ово доба године, и то под снегом, а јутарње мразеве осетиће чак и они на Јадрану.

Ово је укратко временска прогноза за наредне дане, која каже и да ћемо повремене снежне падавине имати све до идућег понедељка.

Право зимско време, како наводе, метеоролози креће данас, и то у Београду и деловима Војводине, а прошириће се на остатак Србије.

 

– Захлађење је стигло са севера, оборило температуре и донело снег, који ће падати све до понедељка, односно другог дана Божића. Понегде ће тај снег бити праћен северозападним ветром и ствараће се снежне мећаве. Ко креће на пут, требало би да буде опрезан, да не полази без пуне зимске опреме – упозоравају метеоролози.
Снег у Београду

На планинама -10, у Београду 10 цм снега

– Од четвртка ујутро биће умерених мразева, а на планинама и јаких, где ће јутарње температуре локално бити -10, а негде и хладније. За Бадњи дан најхладније ће бити у планинским центрима, биће јаког мраза, дуваће северац и падати снег. Биће и до -10 степени – наводи метеоролог Ђорђе Ђурић.

Како додаје, и Београд ће бити у минусу од четвртка, па све до краја недеље. Јутарње температуре биће око -5 степени, док ће у најтоплијем делу дана бити – 1.

– У Београду ће бити повремено снега, а биће услова и за снежни покривач од неколико центиметра дебљине, а за викенд до 10 центиметра – наводи метеоролог Ђорђе Ђурић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.