Aktuelno

ВУКОВЦИМА УПРИЛИЧЕНА СВЕЧАНОСТ У ДОМУ КУЛТУРЕ (ВИДЕО)

Најбољим ђацима чачанских школа, међу којима је 156 вукаваца основних и 71 вуковац средњих школа, данас је уприличена традиционална свечаност у Дому културе, на којој је најбољим ученицима Чачка градоначелник Милун Тодоровић поделио књиге, као један од видова признања за њихове успехе.

 


Ређали су петице у дневник током основног и средњег образовања. Добили сведочанства са најбољим успехом. Њих 221. у Чачку. Основци ће даље у средње школе, а старији вуковци на факултете. Неки од њих планирају већ сада да оду у иностранство, док неки имају жељху да остану у нашој земљи, и у нашем граду. Питали смо их, да ли се знање данас исплати.

ТВ ТЕЛЕМАРК


– Код нас се знање све мање цени, али оно свакако није сувишно. Значиће нам у даљем животу, и за студије и за посао – рекао нам је Немања Чулић, ђак генерације Техничке школе, који планира да студира архитетктуру, а већ следеће године тражи стипендију за студије у иностранству.
– Учила сам због себе и свог успеха у даљем животу. Сматрам да се веома исплатило, самим овим наградама које смо добили – рекла нам је Ивона Урошевић из ОШ „Др Драгиша Мишовић“, која је проглашена за један од шест „бисера“ међу својом генерацијом, који заправо представљају најбоље ђаке ове школе.
Додела књига најбољим ђацима је традиционални чин градске власти, али оно што је највећа обавеза је да се у нашем граду створе услови да таленти, који су потекли из чачанских школа, након завршених студија, у Чачку могу да нађу запослење, истакао је градоначелник Милун Тододоровић.


Најбољи вуковци основних школа, као награде добијају и бесплатно летовање у Улцињу, као и бесплатно купање на Градским базенима, док вуковци средњих школа добијају наградно путовање у земље Европске уније.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.