Aktuelno G.Milanovac

ГМ: ДИГИТАЛИЗАЦИЈА СКУПШТИНЕ

Лазар Николић, председник Скупштине општине Горњи Милановац угостио је делегацију UNDP-a. Повод посете била је дигитализација рада у Скупштини у наредном периоду.

-Посета делегације UNDP-a била је радног карактера са циљем да се изврши прелиминарна анализа могућности за увођење е-парламента, да се види са каквом инфраструктуром, елементима и капацитетом располажемо – рекао је Николић и додао да су на састанку дефинисани кораци које треба предузети како би Скупштина општине била дигитализована у одговарајућем и препорученом капацитету: „Од пријатеља из UNDP-a бисмо добили прилагођен софтвер, а ми смо се обавезали да у сарадњи са Владином канцеларијом за електронску управу или из наших средстава обезбедимо хардвер“, закључио је Николић.

Дигитализација парламената већ је спроведене у Новом Саду, Лесковцу, Панчеву и од скоро у Чачку и овакав систем рада има велике предности. Поред уштеда у материјалу, пре свега у папиру, предност је и транспарентност у раду, а на овај начин би и рад парламента био ближи грађанима.

Оставите одговор