G.Milanovac Region

ГМ: РЕБАЛАНСОМ БУЏЕТА УЛАГАЊЕ У ОПШТИНУ

Чланови Општинског већа су на последњој седници усвојили одлуку о изменама и допунама буџета Општине Горњи Милановац за 2018. годину – први ребаланс, решење о постављењу заменика начелника Општинске управе, као и нацрт Одлуке о ауто-такси превозу на територији општине.

Када је реч о ребалансу буџета, председник Општине Дејан Ковачевић истакао је да је из буџета за претходну годину остало неутрошено око 100 милиона динара и да је локална самоуправа та средства на најбољи начин распоредила ка буџетским корисницима.

-Задовољан сам рационалном потрошњом средстава буџетских корисника. Инсистирамо на уштедама у буџету, како би сваке године могли из ребаланса да издвајамо новац за капиталне инвестиције. Већи део овог ребаланса намењен је за изградњу путне инфраструктуре, за куповину возила Дому здравља, замену кровног покривача и један део је за исплату зарада запосленима, којима се она исплаћује из општинског буџета. Овим ребалансом предвиђена су средства и за наставак пројекта рационализације и уштеде у јавној расвети – рекао је преседник, нагласивши да је предвиђено и постављање видео надзора на одређеним градским улицама. „Тек ће се одредити које ће раскрснице бити у питању, а циљ постављања видео надзора је повећање безбедности у саобраћају, али и уливање сигурности грађанима Горњег Милановца.“

Одлука о ауто-такси превозу  усвојена је са циљем да регулише и уреди јавни превоза на територији града.

– Након 15 година, увели смо градски превоз, као и превоз путника ка свим селима. Радимо скоро годину дана на договору са појединим такси удружењима, са искуствима из других градова. Најзначајнији део ове одлуке је да ћемо овластити нашу комуналну инспекцију, која ће имати много веше надлежности него до сада. Циљ је да оштријом контролом таксиста, који нелегално обављају превоз, таксиста који се бахато понашају у саобраћају, који не поштују основне одредбе,  помогнемо саобраћајној полицији – рекао је Ковачевић и најавио увођење нове линије градског линијског саобрашаја:

– Кроз  јавну набавку успели смо да спроведемо да јавни превоз, у свим категоријама, Општину Горњи Милановац кошта 48 милиона динара, и то је јако велика уштеда за наш буџет. Договорено је да се отвори нова градска линија која ће повезивати Луњевицу, преко Таковске улице до Јасена, и у повратку од Јасена преко Улице Вука Караџића, све до Луњевице. То је линија која ће задовољити потребе тог дела града. Поред постојеће линије, од Тријангле до конфекције “Рудник”, увођењем нове, стварамо услове да сви грађани могу подједнако користити јавни градски превоз, где ће имати и удобност нових аутобуса и релативно ниске цене. Очекујем да се у наредном периоду поставе стајалишта и да ћемо у наредних месец дана успоставити ову линију саобраћаја – истакао је председник Општине.

На Седници Општинског већа постављен је заменик начелника Општинске управе, досадашњи начелник Одељења за урбанизам, комунално-стамбене и имовинско правне послове Дејан Вељовић.  Заменик начелника Општинске управе имаће иста овлашћења као и начелник Општинске управе, и моћи ће да га мења када он буде одсутан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.