Aktuelno

ГМ: Санација путева оштећених изградњом ауто-пута

Почела је санација једног од четири путна правца који су оштећени током изградње деонице ауто – пута Љиг – Прељина.

У питању су локални путеви чију санацију су, у јуну ове године, договорили председник општине Горњи Милановац Дејан Ковачевић и вршилац дужности директора предузећа „Коридори Србије“ Зоран Бабић.

Foto sanacija 5

Радови су почели на деоници пута у Семедражи, где је предвиђено асфалтирање пута у дужини од 550 метара. Након завршетка радова на овом путном правцу, машине ће бити пресељене у Месну заједницу Брђани, а затим и у Врнчане.

Предузеће „Ратко Митровић“ ће изводити уговорене радове, сутра ће се асфалтирати 850 метара локалног пута у Месној заједници Брђани и то два правца: од Цркве ка засеоку Савићи – Филиповићи (у дужини од 570 метара) и од Цркве ка засеоку Глишићи (у дужини од 280 метара).

Foto sanacija 4

У Месној заједници Врнчани потребно је урадити пројектно – техничку документацију за искључење са државног пута и пут ка центру села и извести радове према пројекту.

Процењена вредност радова на санацији локалних путева у Семедражи и Брђанима износи 8.100.000,00 динара, а новац за ове намене издвојиће предузеће „Коридори Србије“.

Foto sanacija 1

Такође, паралелно са радовима на путу, у Брђанима се приводе крају и радови на одводном каналу који површинске воде са ауто-пута одводи до реке Дичине.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.