Aktuelno G.Milanovac

ГМ: УСВОЈЕН РЕБАЛАНС БУЏЕТА ОПШТИНЕ

На седници Скупштине Општине Горњи Милановац одборници су донели две одлуке када је буџет у питању – одлуку о завршном рачуну буџета за 2016. годину и одлуку о изменама и допунама одлуке о буџету општине за 2017. годину.

rebalans budzeta– Вишак који се појавио на завршном рачуну је део неутрошених средстава, што у делу инвестиција, што у делу планираних, а неутрошених средстава јавних предузећа и установа који су корисници општинског буџета. Укупан вишак је око 207 милиона динара. Највише неисплаћених средстава је са позиције за градwу Дома културе, јер је у току поступак доказиваwа колико су стварно коштали ти радови. Према извештају ревизије, новац је трошен законски, постоји само мала напомена ревизора по питаwу судских спорова и могућности да све одједном стигне на наплату, али се то неће догодити. Претходно руководство је немаром или намерно дозволило појединцима да не плаћају таксе за заузеће јавне површине. У наредном периоду ћемо, уз консултације са правном службом, видети какве су могућности да им ретроактивно наплатимо накнаду за све време коришћења. Сви они убирају приход користећи јавне површине, а изговори да је закуп скуп и томе слично нису прихватqиви. Нико не може да се богати на рачун грађана и буxета Општине – рекао ј председник Општине Дејан Ковачевић, нагласивши да је задовољан односом прихода и расхода буџета за прошлу годину и похвалио буџетске кориснике, износећи чињеницу да је више од 82 одсто извршење буџета.

– Надам се да ће у овој години бити још веће извршење. Крећемо ужурбано са инвестицијама и надам се да ћемо до краја грађевинске сезоне све планирано урадити. Ребалансом је највише новца опредељено за инвестиције, око 60 милиона и 50 милиона динара за прибављање грађевинског земљишта за индустријску зону, јер желимо да привучемо инвеститоре. Нећемо прибављати земљиште док не будемо имали јасно дефинисано који инвеститор долази, јер не желимо да купујемо земљиште које ће стајати пусто, већ желимо рационално да располажемо средствима. Наравно, за све је потребно да и Скупштина општине да свој суд и заузме став јер ћемо, као и до сада, радити по прописима – истакао је Ковачевић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.