Aktuelno Društvo

ГРАДОНАЧЕЛНИК ЧАЧКА СА САРАДНИЦИМА ПОСЕТИО ГРАДИЛИШТА

САНАЦИЈА ВИЈАДУКТА ДО КРАЈА АВГУСТА

На неколико локација на територији Чачка реализују се веома важне инвестиције. Градоначелник Милун Тодоровић са сарадницим је током дана посетио градилишта у Жаочанима, Јездини и на вијадукту на кружном путу. Све ове инвестиције финансира Јавно предузеће “Путеви Србије”.

Једно од највећих инфраструктурних улагања у Чачку тренутно је реконструкција вијадукта изнад Машинско-саобраћајне школе, вредна око милион евра. Реконструкција, коју су званично јуче започели радници АД “Путеви Чачак”, обухвата комплетну санацију коловоза и тротоара, са банкинама и оградама. Градоначелник Тодоровић је изјавио да је рок за завршетак радова 100 дана, односно до краја августа.

– Заједно са “Путевима Србије” урадили смо саобраћајну сигнализацију за преусмеравање саобраћаја. Направљен је компромис: да путнички и теретни саобраћај из правца Ужица, као и теретни и аутобуски саобраћај из правца Прељине и Коњевића ка Златибору, наизменично иду једном коловозном траком преко вијадукта. Само путничка возила из правца Прељине ићи ће улицама Раденка Јањића и Др Драгише Мишовића, која ће се код “Словаса” укључивати на магистралу – објаснио је Тодоровић.

У месној заједници Жаочани, на такозваном путу за Мостине, радници Предузећа “Путеви” Чачак започели су раскрчивање трасе, коју ће ускоро асфалтирати. Градоначелник Тодоровић је истакао да је ова деоница веома важна за мештане три села –  Мршинаца, Слатине и Жаочана. Асфалтираће се око километар саобраћајнице, чија ће ширина бити четири метра. Инвеститор ових радова са 6,3 милиона динара је такође ЈП “Путеви Србије” , а посао ће бити завршен за 15 дана.

У Јездини су санирана два клизишта на путу Тошин до, који спаја ову месну заједницу са Придворицом. Ову инвестицију ЈП “Путеви Србије, вредну 1,6 милиона динара, извели су радници предузећа “Штрабаг”. Помоћник градоначелника Милан Бојовић напоменуо је да је због клизишта на овој саобраћајници, оштећеној још током поплава 2014. године, теретни саобраћај био потпуно обустављен.

– Ово клизиште дуго није било санирано, јер је технички било сложено због стрмог терена. Oву саобраћајницу проширили смо у дужини од 100 метара за око два метра. Било би добро да се пут прошири на целој траси, уз извлашћење дела парцеле, јер би се тако трајно направила квалитетна и добра саобраћајница – рекао је Бојовић и најавио асфалтирање исте деонице и изградњу заштитне ограде у циљу веће безбедности саобраћаја. Овај пут користе бројна домаћинства два села која се баве воћарством, а која су у протеклом периоду морали да користе алтернативне макадамске путеве.

Бојовић је додао да је санирано и клизиште на Јелици, ка раскрсници код Карауле, на путу ка Гучи.

 

В. Т.

 

 

Оставите одговор