Grad

Градско веће: Повећана старосна граница за вантелесну оплодњу

DSCN0940

 

 

 

 

 

 

 

Градски већници су данас усвојили измене правилника о критеријумима за остваривање права на финансијску помоћ за вантелесну оплодњу у овој години. Како је навео градоначелник Милун Тодоровић, до измене је дошло зато што је на републичком нивоу повећана старосна граница (са досадашњих 40 на 42 године) за вантелесну оплодњу, коју финансира Републички фонд за здравствено осигурање. Град Чачак је испоштовао препоруке и усагласио правилник, тако да ће и Чачанке захват вантелесне оплодње, уколико остваре право на финансијску подршку локалне самоуправе, моћи да користе до 42. године живота.

– Сваке године опредељујемо шест милиона динара за ову намену и у просеку се пријављује од 18 до 20 парова. Уколико ове године буде више захтева, новац за те намене ћемо обезбедити из буџетске резерве или ребалансом – рекао је Тодоровић.

1234Већници су на данашњој седници усвојили и решење о субвенционисаној цени комуналних услуга породицама са троје и више деце и/или дететом са сметњама у развоју. Према овом решењу, износ субвенционисане цене комуналних услуга породици са троје и више деце и/или са сметњама у развоју у 2017. увећава се у односу на износ субвенционисане цене утврђене у 2016. години, тако да се породици која остварује право на дечји додатак збир месечног износа рачуна за извршене комуналне услуге умањује за износ месечног дечјег додатка који је утврђен решењем надлежног министарства, по једној породици, док се породицама које не остварују дечји додатак рачун умањује за износ од 50 одсто дечјег додатка. Од 1. октобра 2016. до 31. марта ове године, дечји додатак за прво, друго, треће и четврто дете износи 2.675 динара.

Чланови Градског већа су данас, између осталог, усвојили и програме рада Градске библиотеке “Владислав Петковић Дис” и Туристичке организације Чачка за 2017. годину.

Оставите одговор