Aktuelno Grad

ДАНАС У ЧАЧКУ СЕМИНАР ЗА ПРИВРЕДНИКЕ

Смањење ризика пословања, унапређења оквира и праксе несолвентности биле су неке од тема семинара „Решавање питања задужења и престанка пословања привредних субјеката у региону Западног Балкана“, које је данас у Чачку организовала Регионална привредна комора. Семинар за привреднике је организован у сали Градског већа.

Посебна пажња на семинару који је данас у Чачку одржан за заинтересоване привреднике, посвећена је мерама и поступцима за очување виталности компанија, правовремено реаговање на захтеве тржишта, избегавање кризе, као и оздрављење и реструктуирање пословања.
На семинару су говорили еминентни стручњаци из ове области, саветујући предузетнике да на време воде рачуна и доносе адекватне одлуке у планиарњу посла, организацији, истраживању тржишта и управљању финансијама, како би предупредили могуће проблеме.

– Циљ семинара је да покушамо привредницима да укажемо уколико се суоче са било каквим финансијским проблемима гледају отворено на њих, покушају да пронађу решење, које може да се налази у области медијације, споразумног финансијског реструктурирања, чиме се избегава одлазак на привредни суд – рекао је иyме]у осталог Дејан Ерић, декан Београдске академије Факултета за банкарство, осигурање и финансије.
Суштина семинара је да се пробуди свест, прошире вештине домаћих пословних људи, у смислу обогаћивања корпуса њихових знања како би у динамичним условима успешно пословали. Циљ овог програма је смањење ризика пословања и унапређење оквира и праксе несолвентности.
Семинар је организовала привредна комора србије, у сарадњи са Министраством правде, Међународном финансијском корпорацијом – чланицом Групе Светске банке, а уз подршку Владе Швајцарске, коју представља Швајцарски секретаријат за економске послове.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.