Obrazovanje

ДАНИ ДРАМА У ШКОЛИ

Основна школа ”Милица Павловић” ових дана је домаћин Фестивала ”Драма у школи”. Фестивал је почео на Дан позоришта, 27. марта, и трајаће до 3. априла. Осим домаћина, учествује осам градских и сеоских основних школа. Млађи и старији основци изводиће представе у преподневним и поподневним часовима.

– Наша школа је препознатљива по представама. Овога пута су ученици, учитељи и наставници осмислили Фестивал ”Драма у школи”. Хтели су да се сви окупимо и дружимо. Биће одиграно 14 представа. Позивамо ученике, њихове родитеље, све заинтересоване да погледају младе глумце пре подне у 10,30 и поподне у 15,30 часова. Култура је значајан део сваког друштва, утиче на развој појединца и прихватања правих друштвених вредности. Зато негујемо позоришне представе и волели бисмо да нам долази публика из осталих школа – позива Катарина Габоровић, задужена за односе са јавношћу у ОШ ”Милица Павловић”.

Прву предстраву, 27. марта, одиграли су ученици Школе за основно и средње образовање ”1. новембар”. И овога пута представили су се комадом који су припремили поводом Дана Дауновог синдрома.

– Извођен је више пута и публика је одушевљена, као и наши глумци и њихови родитељи. Главни ликови су Кристина Драшковић, Вељко Јевтовић, Драгана Илић и Анастасија Милић – навела је професорка Јана Радоњић Ђорђевић. Главна порука њихове представе је да смо сви анђели. Врло убедљиво су показали да је доброта сигурни победник и да зле виле може да претвори у добре, као и да међу људима не сме да буде разлике.

Осим домаћина и ученика ”1. новембра”, на Фестивалу учествују млади глумци основних школа ”Др Драгиша Мишовић”, ”Ратко Митровић”, ”Владислав Петковић Дис”, ”22. децембар” Станчићи, ”Вук Караџић”…

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.