Obrazovanje

„Дани каријере“

СТУДЕНТСКИ ПАРЛАМЕНТ ФАКУЛТЕТA ТЕХНИЧКИХ НАУКА У ЧАЧКУ УНИВЕРЗИТЕТA У КРАГУЈЕВЦУ најављује тродневну манифестацију под називом „Дани каријере“, у организацији Студентског парламента Факултета техничких наука у  Чачку, а која ће се одржати од 13.-15. марта на Факултету техничких наука. Овај догађај је сада већ традиционалан на Факултету и окупља велики број студената, првенствено студенте завршних година, али и све друге заинтересоване студенте нижих година. Циљ ове тродневне манифестације јесте да се студентима кроз радионице и предавања приближи сам процес запошљавања, али и да се стекну практичне вештине и знања.

Од ове године саставни део овог тродневног догађаја биће и „Сајам пракси, запошљавања и стипендија“ који је планиран за среду, 13. март од 12 до 14 сати у холу Факултета техничких наука у Чачку. Студенти ће се боље упознати са различитим реномираним фирмама из свог окружења, попричати са представницима фирми и на тај начин стећи утисак о могућностима које нуди фирма, али и упознати се са тржиштем рада које студенте завршних година чека кроз пар месеци. Учешће на Сајму је узело више од 15 фирми из Чачка и околине, а неке од њих су: Comtrade, Quantox, iCraftApps, RiiTech Solution, Progres inženjering, Tetrapak GM, Atenic Commerce, Unipromet, Elektrovat, Trigon dizajn, Vodo inženjering, Siemens iz Kragujevca и многи други.

 

Други дан ове манифестације(14. март) резервисан је за предавање и радионицу које ће одржати Центар за равој каријере из Крагујевца. Прво предавање на тему „Израда CV-а и мотивационог писма“ почеће у 10:30 сати у плавој сали(трећи спрат) Факултета техничких наука , а након паузе у 13:00 сати почеће радионица „Мој први интервју за посао“.

 

У петак 15. марта од 10:30, директор Научно технолошког парка господин Мирко Пешић одржаће предавање на тему „Како покренути сопствени бизнис?“.Овим предавањем које ће се одржати у плавој сали Факултета техничких наука у Чачку затворићемо овогодишњу манифестацију

 

 

 

Оставите одговор