Aktuelno Društvo

ДАРИВАЊЕ БУДИ ОСМЕХЕ

НОВОГОДИШЊЕ СЛАВЉЕ У ШКОЛИ „1. НОВЕМБАР“

Лепо празнично расположење осетило се и у Школи за основно и средње образовање „1. новембар“, у којој су у петак, 29. децембра, ученицима подељени поклони. Али, то није све! Јер подели пакетића претходила је дивна новогодишња представа коју су припремили наставници и запослени.

У костимима које су сами осмислили, кројили и шили, а који су били као из најлепше бајке, повели су децу на једно дивно путовање маште и осмеха. Да све буде баш као у новогодишњој бајци потрудио се Деда Мраз, иза чијег одела и беле браде тешко да су деца могла препознати свог дугогодишњег пријатеља Радојицу Струњаша.

– Ово је једна у низу акција, коју на крају године организујемо за децу са тешкоћама у развоју у Чачку. У понедељак смо пакетиће поделили корисницима „Зрачка“, а као и сваке године, дођемо и у Школу. Новогодишњу акцију организујемо заједно са верним донаторима, пре свега Фондацијом „Пријатељи у невољи“ из Београда, Адвокатском комором Града Чачка, „Дунав осигурањем“ и бројним другим људима и организацијама великог срца. Поделили смо укупно око 200 пакетића и надам се да смо обрадовали децу – рекао је Струњаш, иначе секретар Удружења за помоћ ментално недовољно развијеним особама, који се први пут опробао у улози Деда Мраза. „Леп је осећај кад у некоме пробудиш осмех“, био је његов коментар.

Након што је Деда Мраз поделио око 90 пакетића, уз велику помоћ вила и вилењака, уследило је фотографисање, опет у веома маштовитој и веселој атмосфери. А колико је ту било љубави и радости, говоре бројне фотографије.

В.Т.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.