Kultura

ДВЕ АТРАКТИВНЕ ИЗЛОЖБЕ ФОТО ГРУПЕ „ФОРМАТ“

ОД ОВЧАР БАЊЕ ДО ВИМИНАЦИЈУМА

Фото група „Формат“ организовала је протекле две недеље две атрактивне фотографске изложбе на којима су представљени радови чланова овог удружења.

У сарадњи са Фото савезом Србије и Планинарским друштвом „Каблар“ у Кафе-галерији „Жута кућа“, 10. октобра, отворена је изложба фотографија „Костолац-Виминацијум“, насталих на фото-излету у Костолац и Виминацијум, 12. и 13. новембра 2016. године. Аутори Фото групе „Формат“ тада су били госто Фото кино клуба „Пожаревац“, а све је реализовано у организацији Центра за културу у овом граду. Судећи по изложеним фотографијама, инспиорација чачанским фотографима били су, поред овог чувеног историјског локалитета и његових артефаката и палеонтолошки експонати, каква је „мамутица Вики“, али и таласи и бродови на Дунаву, хиподром на Љубичеву, Тодићева црква, куће и људи Браничева… Аутор каталога је Слободан Пајић, КМ ФСС.

Друга изложба отворена је у петак, 19. октобра, у Клубу Дома културе, а реч јем о фотографијама насталим на Трећем фото скупу у Овчар Бањи од 2. до 4. јуна 2017. године. Изложбу су уз Фото групу формат организовали и Туристичка организација Чачак, удружења „У сусрет природи“ и „Овчарско-кабларска клисура“. Прву награду за фотографију „Света врата вечне љубави“ освојила је Светлана Дингарац, другу награду освојили су Ненад Карапавловић за фотографију „Портрет 01“ и Владимир Мијаиловић за фотографију „Бањска атракција“, док су трећенаграђени Драган Ћоловић за фотографију „ОК дрво“, Иштван Вираг за фотографију „Каблар 03“ и Јан Вало за фотографију „Сусрет“. Похваљени су Бранко Утвић за фотографију „ОК клисура 01“, Ивана Васојевић за фотографију „Чапља“, Снежана Лерх за фотографију „Поздрав Овчару“ и Весна Мијаиловић за фотографију „Моравска текстура“.

З. Л. С.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.