Aktuelno Sport

ДВОСТРУКА ПОБЕДА БИЦИКЛИСТА БОРЦА НА ТРЦИ У КИНИ

Стефан Стефановић освојио прво, а Марко Даниловић друго место на медјународној бициклистичкој трци ТОУР ОФ ЛУГУАН одржаној у Кинеском граду Шижуанг

Захваљујући доброј сарадњи бициклистичких клубова Борац и Металац из Краљева и контактима које има спортски директор Металца Радиша Чубрић са организаторима трка у Кини, најбољи бициклисти ова два клуба по трећи пут ове године наступили су на тркама у овој далекој земљи. Овај пут трка је одржана у суботу 10.новемра у граду Шинжуанг под називом Тоур оф Лугуан. На старту било је 120 такмичара из Аустралије, Ирана, Индонезије, Тајвана, Кине… С обзиром да је било веома хладно време, 4 степена, организатори су скратили предвидјену стазу са 120км на 90км. У таквим околностима одмах је наметнут јак темпо, тако да већ после 20км одваја се водећа група у којој су били три такмичара у дресу Металца. Водећи су из километар у километар повећавали предност да би на 15км пре циља дошло до цепања те групе и одвајају се Стефан Стефановић и Марко Даниловић који у соло вожњи остварују лепу победу. У спринту пратеће групе Душан Рајовић успева да буде бољи од конкурената и осваја треће место.
Ова трострука победа бициклиста из Србије у далекој Кини на крају сезоне показује да су они добро искористили лепо време у Србији, продужили сезону и показали да ће у наредној предолимпијској години бити узданице репрезентације у освајању Олимпијске норме.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.