Društvo

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА У “ЗРАЧКУ”

ДРУЖЕЊЕ И ИЗЛЕТ

Дечија недеља, која се традиционално одржава у првој седмици октобра, организована је разним активностима и у Установи за дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју “Зрачак”. Циљ овог обележавања је, поред осталог, да се пажња најшире јавности скрене на права и потребе деце и младих у породици, друштву и локалној заједници, посебно на право деце из осетљивих група на једнаке шансе за развој и остварење свих својих потенцијала.

Ана Јаковљевић, в.д. директорке “Зрачка”, наглашава да је ове године мото Дечије недеље – “Моје је право да живим срећно и здраво”. Од понедељка је у овој установи радно и весело, а томе су допринеле неуобичајене активности, посете и ишчекивање излета.

– Првог дана, осим спортских активности, корисници су учествовали у садњи цвећа, што је вид радне терапије. У уторак су нам у посету долазили малишани вртића “Гимназион”, а у среду су наши корисници ишли у ОШ “Др Драгиша Мишовић”, чији су ученици за њих спремили посебну представу. У четвртак је посета деца из Предшколске установе “Радост”. Оно чему се сви посебно радујемо је једнодневни излет у петак, у Крагујевац и Враћевшницу. Планирано је да посетимо Акваријум, Музеј “21. октобар” и комплекс Шумарице, а онда, после ручка у истоименом хотелу, ићи ћемо у манастир Враћевшница – рекла је Јаковљевић.

Предвиђено је да на излет крене око 70 корисника и запослених, а повратак у Чачак је око 18 часова.

В. Т.

Фото: „Зрачак“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.