Obrazovanje

Дечји октобар у чачанској Библиотеци

Дечји октобар у чачанској Библиотеци

Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” традиционално учествује у обележавању Дечје недеље која се ове године обележава под слоганом „Моје је право да живим срећно и здраво”, а активности посвећене деци се реализују током целог месеца.

Од 1. до 5. октобра на Дечјем одељењу, за малишане из чачанских вртића и основце, организују се групне посете, као и могућност бесплатног уписа током дружења са запосленима овог одељења. Да би се занимљиве теме приближиле деци у предшколским установама и основним школама, у организацији Градске библиотеке, у среду 3. октобра, библиотекари ће у друштву писца за децу Николете Новак, иначе великог пријатеља деце и животиња, посетити вртиће „Сунце” и „Мали капетан” и ОШ „Милица Павловић”.

Малишани у вртићима ће се упознати са веселим животињским царством из саване, приказаним у сликовницама, док ће основцима бити представљене занимљиве књиге о кућним љубимцима. Николета Новак, која је по струци ветеринар, између осталог ће покушати да приближи како се развија здравији однос према животињама, али и како животиње могу да помогну у стварању емпатије према свим живим бићима.

Програмске активности, у духу Дечје недеље, биће настављене и у другом делу октобра.

 

Добро дошли у Градску библиотеку!

Оставите одговор