Privreda

ДОБРИ КОРАЦИ ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ САРАДЊЕ

logoНа иницијативу амбасаде Руске Федерације, а у организацији „Српско-руско-белоруског пријатељства Србије“ Чачак и СО Трстеник, недавно је у Трстенику успешно организован привредни савет на коме се разговарало о инвестицијама и могућностима повећања привредне сарадње  овога краја са привредом Руске Федерације.

Високу делегацију Руске Федерације су чинили: Павел Скурихин,  министар пољопривреде Руске Федерације, Вадим Гончаров, из Националног савеза произвођача житарица, Александар Ботјановскиј, саветник за економску сарадњу Амбасаде Русије у Србији, Игор Хопрјачков, аташе Амбасаде Русије у Србији, и  Јуриј Агапов, из Трговинског представништва Русије у Србији. Делегацију „Српско-руско-белоруског пријатељства Србије” представио је Драган Логвинов, председник удружења, а чинили су је руководство удружења и привредници општина Трстеник, Врњачка Бања, Јагодина, Краљево, Чачак, Лучани, Ужице, Златибор и Расинског округа. Делегације из Руске Федерације и „Српско-руско-белоруског пријатељства Србије“ су биле гости председника Општине Трстеник Александра Ћирића, а привредни савет је отворио и на високом нивоу водио председник СО Трстеник Герасим Атанасковић.

Гости из Руске Федерације су изразили  спремност да инвестирају и изузетно  задовољство самим током и организацијом састанка, могућностима за проширење сарадње, посебно у пољопривредној и органској производњи, као и примени нових технологија, захваливши руководству Општине Трстеник и удружењу „Српско-руско-белоруског пријатељства Србије“ на топлом пријему и одличној организацији привредног савета.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.