Uncategorized

ДОБРОТИ СЕ УЧИ ОД ДЕТИЊСТВА

МАЛИШАНИ ИЗ ВРТИЋА „БУБУ И ЊАЊА“ УРУЧИЛИ ДОНАЦИЈУ КОЛУ СРПСКИХ СЕСТАРА

Доброта и хуманост се уче од детињства. Зато су малишани из дечијег вртића „Бубу и Њања“, уз велику помоћ својих родитеља и васпитачица, сакупили хуманитарну помоћ, намењену првенствено својим вршњацима слабијег материјалног стања. У Коло српских сестара у Чачку сами су донели одећу, обућу, играчке, средства за хигијену, које ће волонтери ускоро доставити онима којима је то потребно.

Милица Ћурчић, власница овог обданишта, недавно отвореног у нашем граду, захвалила је родитељима деце који су се у великом броју одазвали позиву да учествују у добротворној акцији.

– Личност се гради током детињства у примарним породицама. А ми се трудимо да, кроз разне радионице едукативног карактера, кроз игру и приче, научимо децу да чине добро, да помажу слабијима и немоћнима, јер је хуманост нешто најплеменитије на свету. Као почетак наше хуманитарне акције одабрали смо Коло српских сестара и надамо се да ћемо ову сарадњу наставити и убудуће – рекла је Ђурчић.

Јелена, једна од васпитачица које су пратиле први корак тридесетак малишана на њиховом, надамо се, дугом хуманитарном путу, сматра да би било добро што чешће организовати акције за оне којима је потребно помоћи.

Бојана Јакшић, председница Кола српских сестара, поделила је најмлађим доброчинитељима слатку „захвалност“ као и једног Деда Мраза који ће красити просторије вртића.

– Нико није случајно добар. То се учи у кући, обданишту, школи… Ово је диван пример како децу од малих ногу треба учити хуманости. Наше добротворно удружење из својих просторија усмерава доброчинство на све стране. А сада, када нам се ближе новогодишњи и божићни празници, све то што су малишани донели биће радост за неку другу децу. Наши спискови су веома дуги, јер поделимо више од 2.000 пакета за ове празнике – рекла је Бојана Јакшић и позвала остале вртиће и школе да организују сличне акције.

В. Т.  

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.