Aktuelno Foto-galerija

Donacija umesto proslave

Ambasada Izraela i čačanski „Kavim Autoprevoz“ poklonili „Zračku“ računarsku opremu vrednu 250 hiljada dinara.

Za mesec dana ambasadorka Izraela u Srbiji Alona Fišer Kam posetila je Čačak po drugi put. Zajedno sa firmom „Autoprevoz doo“, koja je u sastavu izraelske „Kavim grupacije“, danas je poklonila ovdašnjoj Ustanovi za dnevni boravak dece, mladih i odraslih sa smetnjama u razvoju „Zračak“ laptop računare i rutere. Zahvaljujući darodavcima, korisnici „Zračka“ će uskoro imati informatičku učionicu, što će znatno obogatiti dnevni sadržaj njihovih aktivnosti.

DSCF1676

– Umesto tradicionalne proslave novogodišnjih praznika, koja je uglavnom namenjena političarima, odlučili smo da pomognemo široj društvenoj zajednici i osobama sa posebnim potrebama. Veoma je važno da društvo brine o njima. Želimo da što više posećujemo gradove i opštine van Beograda, da sarađujemo sa lokalnim vlastima, a u Čačku posluje i izraelska „Kavim grupacija“. Naša Vlada hoće da pomogne i podrži zajednice u kojima Izraelci žive i rade – izjavila je Alona Fišer Kam.

DSCF1668

 

– Sa zadovoljstvom smo prihvatili da, zajedno sa Izraelskom ambasadom, poklonimo „Zračku“ informatičku opremu. Prilikom poseta razvijenim zemljama, primetio sam na ulicama dosta osoba sa invaliditetom i posebnim potrebama. Kod nas to do nedavno nije bio slučaj. Ustanova kao što je „Zračak“ doprinosi boljem i bržem uključivaju osoba sa posebnim potrebama u društvenu zajednicu – smatra Aleksandar Petronijević, direktor „Autoprevoza“.

DSCF1661

 

Korisnici “Zračka” odužili su se donatorima na pravi način. Srdačnu dobrodošlicu pokazali su im u izuzetnoj priredbi koju su pripremili za njih i gradsko rukovodstvo.

Pre posete „Zračku“, izraelska ambasadorka se sastala sa gradonačelnikom Čačka Milunom Todorovićem, njegovim zamenikom profesorom dr Radošem Pavlovićem, predsednikom Skupštine grada Igorom Trifunovićem i gradskim većnicima Mihailom Jovićem i Nemanjom Trnavcem.

Sa ambasadorkom u Čačak je došla i konzulka Noa Levi, kojoj je to bio prvi radni dan u Srbiji.

 

Ostavite odgovor