Društvo

До када ће трајати михољско лето?

До када ће трајати михољско лето?

У Србији ће данас бити претежно сунчано и топло, а само ће у Тимочкој Крајини преовлађивати облачно и свежије, понегде са слабом сипећом кишом (росуљом).
Извор: Б92, Блиц,

Фото: Зоран Зиндовић

Дуваће слаб, у кошавском подручју умерен и јак, југоисточни ветар, на југу Баната и доњем Подунављу са ударима олујне јачине, саопштио је РХМЗ.

Јутарња температура биће од 7 до 15, на југу Баната до 18, највиса дневна од 19 до 22, у Тимочкој Крајини око 16 степени.

У Београду ће бити претежно сунчано, топло и ветровито.

Јутарња температура биће око 14, највиса дневна око 21 степен.

Према изгледима времена до 11. новембра, у већем делу биће претежно сунчано и топло.

До четвртка у кошавском подручју ветровито са јаким, на југу Баната повремено олујним југоисточним ветром, а у Тимочкој Крајини претежно облачно и свежије, повремено са слабом сипећом кисом.

У четвртак и петак са југозапада се очекује пролазно наоблачење понегде са слабом кисом углавном у централним и јужним крајевима.

Максимална температура у већини места биће од 18 до 20 степени, крајем периода у мањем паду.

„Тек од средине месеца очекује се време примереније јесењем, односно, очекује се већи пад температуре“ наводе из РХМЗ-а, наводи „Блиц“.

Када су падавине у питању, киша ће употпунити доживљај јесени, те са падом температуре, у другој декади месеца, може се очекивати и почетак озбилнијих падавина.

Иако су прве дугорочне прогнозе указивале на то да ће први снег пасти прво око 22. новембра, а затим последњег дана овог месеца, сада се то променило.

„Иако се не може са сигурношћу рећи, али први снег се не очекује пре краја новембра“, рекли су у РХМЗ-у.

Оставите одговор