Kulturni vodič

Драгана Жаревац – „Отпор: Срећа која нестаје“, предавање

Уметничка галерија Надежда Петровић Чачак

Драгана Жаревац – „Отпор: Срећа која нестаје“, предавање

Петак, 21. децембaр, у 17 часова

У Уметничкој галерији „Надежда Петровић“ у Чачку, у петак 21. децембра у 17 часова у оквиру изложбе АКВИЗИЦИЈЕ ИИ 2014 – 2017, Драгана Жаревац ће говорити о свом уметничком опусу, као и о видео-раду „Отпор: Срећа која нестаје“, са којим је заступљена на текућој изложби.

Драгана Жаревац је на 23. Меморијалу Надежде Петровић (2005) добила Награду Уметничке галерије „Надежда Петровић“, која је подразумевала самосталну изложбу и која је реализована 2008. године под називом „Вера у прогрес“. С обзиром на откупну политику Галерије која је у великој мери одређена ауторима, односно радовима који су награђени на Меморијалима Надежде Петровић, тим поводом је и наведени видео-рад (Отпор: Срећа која нестаје) откупљен 2015. године.

На изложби АКВИЗИЦИЈЕ ИИ 2014 – 2017 је заступљено 11 уметника:
Љубомир Ивановић, Пјер Крижанић, Небојша Бежанић, Марио Л. Бралић, Драгана Жаревац, Синиша Илић, Ирена Келечевић, Милорад Младеновић, Миливој Мишко Павловић, Ана Продановић и Раде Мутаповић са радовима који су добијени на поклон или откупљени по Конкурсу Министарства културе и информисања РС.

Изложба траје до 11. јануара 2019. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.