ДРЖАВА ИЗДВАЈА 200 МИЛИОНА ЗА ЧАЧАНСКУ ИНДУСТРИЈСКУ ЗОНУ

DSCN0998

Градски већници су данас, између осталог, донели одлуку о прибављању у јавну својину катастарске парцеле Коњичког клуба „Миленко Никшић“ – 18 хектара некадашњег хиподрома. Град Чачак ће за ту намену издвојити 89,9 милиона динара. Ова средства ће бити пребачена ранијим власницима парцела, којима је имовина враћена у процесу реституције.

Како је навео градоначелник Чачка Милун Тодоровић, градско руководство се у протеклих пет месеци максимално ангажовало да би се обезбедили сви неопходни услови за формирање нове индустријске зоне. Врло брзо, већ наредних месеци биће започето инфраструктурно опремање локације, а за то ће држава и јавна предузећа обезбедити 200 милиона динара.

 

DSCN0995– Имамо велику подршлу ЕПС-а, „Путева Србије“, „Србијагаса“, „Телекома“… Држава ће већ током ове године инвестирати више од 200 милиона динара у изградњу трафо-станице, кружног тока, приступне саобраћајнице, телекомуникационе инфраструктуре, у оптички кабал, гасификацију – навео је Тодоровић, додајући да је у градском буџету за опремање индустријске зоне опредељено 25 милиона динара.
Коначну одлуку о закључивању уговора са Коњичким клубом „Миленко Никшић“ треба да донесу одборници градског парламента на првом наредном заседању.

 

Оставите одговор