Društvo

ДРУЖЕЊЕ У АГЕНЦИЈИ “ЧВОРАК” ЗА СТУДЕНТЕ ИЗ ТУНИСА, АЛЖИРА И МАРОКА

НОВА САЗНАЊА И ПРИЈАТЕЉСТВА

Поводом Дана независности Туниса, који се обележава 20. марта, као дан ослобођења ове земље од француске колонијалне власти, али и због боравка неколико студената из Туниса, Марока и Алжира у нашем граду у Агенцији “Чворак” је у недавно организвано дружење са младим гостима из северне Африке. Студенти Муавра и Акрем бораве у Чачку два месеца у оквиру програма AISECA и држе часове енглеског и француског језика.

Сара из Марока испричала је своју љубавну причу, и открила зашто последњих година живот у Рабату често мења боравцима у нашем граду. Пријатеље из Туниса, Алжира и Марока с пажњом и радозналошћу дочекали су студенти и ђаци, полазници Школе страних језика”Свети Сава” из Чачка. Ово необично дружење испунили су арапска музика, приче о јасмину, урме, а Акрем и Муавра су за госте дружења спремили своје националне специјалитете какви су брик-мале питице са јајима, кус-кус, уштипке у меду, маслине и љуте папричице.

Дружење је организовао наш суграђанин и светски путник Слободан Чворовић, власник Агенције “Чворак”, сећајући се, како каже, свог вишемесечног боравка у Кенији пре скоро три деценије, а својим гостима је домаћински, као и увек, узвратио “Минићевом” ракијом и “Дезерт” колачима. За младе Чачане то је била прилика да из прве руке, непосредно, сазнају нешто више о животу и културама ове три северноафричке земље, али и да стекну нове пријатеље.

Зорица Лешовић Станојевић

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.