Aktuelno Sport

“ЖЕЛЕ“ СЕ ПЛАСИРАО У ДРУГУ ЛИГУ

У седмом, претпоследњем, колу доигравања Прве регионалне лиге Запад “Железничар“ је 25. марта на свом терену убедљиво савладао “Јагодину“ са 121:94 (30:26; 29:25; 31:25; 31:18). Овом победом екипа са железничке станице освојила је прво место, тако да ће у идућој сезони наступати у Другој лиги.

Нису изабраници тренера Бугарчића желели ништа да ризикују и настојали су да пред својом публиком дођу до драгоцене победе која им је обезбеђивала пласман у виши ранг и зато су од старта кренули ангажовано. Брзо су дошли до двоцифрене предности, а онда су дозволили противницима да смање на само четири поена њихову предност. Та предност је одржавана и пар минута друге четвртине, да би она касније поново постала двоцифрена. Сигурном игром током трећег дела гостима је стављено до знања да они немају шта да траже у овом мечу, мада су се трудили да нешто промене, али без успеха. То им је створило додатну нервозу, па су често коментарисали одлуке судија, што је изазвало протесте публике, која је до последњег места попунила салу Прехрамбено-угоститељске школе. Последњих десет минута су представљали само формлоност овог меча у коме се, то се може закључити из резултата, одбрани није поклањала већа пажња.

Пласман у Другу лигу је велики успех ове генерације која је, по речима тренера Бугарчића, формирана пре три године. Први пут је заузела четврто место, прошле године јој је титула измакла за само осам поена, али су сада успели да је освоје и тиме су на најбољи начин честитали свом клубу седам деценија постојања.

Овај меч који ће остати записан у аналима клуба одиграли су: Раковић 26, Гуговић 5, Максић 2, Радисављевић 3, Панић 29, Грујић 8, Гороњић, Радовић 22, Симеуновић, Печењковић 9, Ковачевић 17.

В. Д.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.