ZVANJE EKSELENCIJA ZA VRHUNSKE DOMETE

VISOKO PRIZNANJE FIAP-a ZORANU MILOŠEVIĆU, MAJSTORU UMETNIČKE FOTOGRAFIJE

Iz sedišta FIAP-a, Međunarodne federacije za umetničku fotografiju u Luksemburgu, nedavno je stiglo obaveštenje da je čačanskom umetničkom fotografu Zoranu Miloševiću, majstoru fotografije Foto Saveza Srbije, AFIAP, dodeljeno jedno od najviših međunarodnih umetničkih zvanja – EFIAP (Ekselencija FIAP).

00. Zoran MILOSEVIC, MF FSS, EFIAP

Najviše zvanje se dodeljuje za izuzetne rezultate postignute na međunarodnoj fotografskoj sceni, pod patronatom FIAP-a i PSA (Foto Saveza Amerike).

Zoran Milošević je tokom nekoliko proteklih godina bio posebno angažovan na međunarodnoj fotografskoj sceni, naročito kao član žirija na 42 međunarodne izložbe, a tokom poslenje dve godine učestvovao je na 126 međunarodnih izložbi na kojima su mu dodeljene 63 nagrade. Ovakvim rezultatima je ispunio potrebne uslove da konkuriše za jedno od najuglednijih FIAP-ovih umetničkih zvanja- EFIAP. Početkom godine FIAP-u je dostavio na uvid svoj Umetnički dosije i kolekciju fotografija, nakon čega mu FIAP daje pozitivno miljenje i dodeljuje zvanje – titulu EFIAP (Ekselencija FIAP), koje predstavlja krunu njegovog dosadašnjeg uspešnog prisustva na međunarodnoj fotografskoj sceni.

Kao dugogodišnjem nosiocu najvišeg nacionalnog umetničkog zvanja – Majstor fotografije Foto Saveza Srbije, a sada i međunarodnog FFIAP, Milošević potvrđuje svoje suvereno prisustvo na sceni nacionalnog fotografskog saveza Srbije. Poslednje dve godine nalazi se na listi među deset najuspešnijih fotografa Foto Saveza Srbije. Pored umetničkog rada na fotografiji, Milošević već 33 godine profesionalno radi kao fotograf Istorijskog arhiva u Čačku, gde radi na zaštiti – snimanju kulturnog blaga (dokumenata i fotografija) ove regije, sa kolegama tehnički realizuje brojne arhivske izložbe, vodi Zbirku fotografija Arhiva.

Osnivač je i urednik “Salona fotografije u Čačku” i od osnivanja član fotokluba “Čačak”. Zoran Milošević ima kontinuiranu i sjajnu umetničku i profesionalnu karijeru, a ova međunarodna titula zasluženo je stigla u prave ruke na ponos fotografske umetnosti i Grada Čačka.

Istorijski arhiv Čačak

 

 

Ostavite odgovor