Aktuelno

Златна значка додељена др Богдану Трифуновићу

Директор Градске библиотеке „Владислав Петковић Дис” и председник Библиотекарског друштва Србије др Богдан Трифуновић добитник је Златне значке Културно-просветне заједнице Србије за 2018. годину. Ово признање се додељује од 1976. године за дугогодишњи допринос развијању културних делатности за несебичан, предан и дуготрајан рад. Признање је др Богдану Трифуновићу уручено на свечаности која је одржана у уторак, 15. маја 2018. године у Београду, у Народном позоришту – Сцена „Раша Плаовић”.

Златну значку додељује Културно-просветна заједница Србије и Министарство спољних послова Републике Србије – Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, а под покровитељством Министарства културе и информисања Владе Републике Србије.

На свечаности је додељенo 53 признањa. Међу добитницима овогодишње Златне значке Културно-просветне заједнице Србије су и истакнути уметници и културни активисти из дијаспоре, чиме је још једном потврђен јединствен културни и духовни простор свих Срба, ма где да живе.

Жири, на чијем челу је био проф. Милован Витезовић, књижевник, а чланови Марија Бишоф, књижевник, професор, проф. др Урош Дојчиновић, музички уметник, Олга Милојевић, менаџер у култури, и проф. Славенко Салетовић, редитељ, све одлуке је донео једногласно.

Извор: Градска библиотека „Владислав Петковић Дис“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.