Злато за Врањанца и Чачане

– „Unified“ репрезентација испунила обећање да ће донети медаљу у свој град и државу. – Највећа награда вероватно им је била прилика да у Кракову уживо прате завршне утакмице и честитају српским одбојкашима за освојену бронзу

 IMG_1095

Десеточлана репрезентација Србије, у којој су доминирали Чачани, освојила је златну медаљу на Европском сениорском првенству у „Unified“ одбојци. Нашу екипу чинили су чланови овдашњег Спортског клуба „Морава“, некадашњи ученици Школе за основно и средње образовање „1. новембар“, као и студенти. Апсолутну доминацију Чачана разбио је Врањанац Мирослав Ђорђевић из СК „Бубамара“.

Европско првенство одржано је од 1. до 3. септембра у пољском граду Катовице. Србија је изборила победу у конкуренцији од десет репрезентација.

IMG_1087

– Са нама је био и прослављени одбојкаш Вања Грбић, глобални амбасадор Специјалне олимпијаде. Вања је одбио понуду Пољака да путује авионом. Уместо тога, он је са нама био и у одласку и у повратку. Ми смо у Пољску путовали мини бусом…

Када смо стигли у Катовице, после изузетно напорног пута, тек су нас чекали изазови на терену. Првог дана смо у квалификацијама одиграли три, а другог четири утакмице. Презадовољни смо пласманом. На крају су се исплатили сав труд и тренинзи – каже Милорад Ђондрић, председник Спортског савеза Чачка и СК „Морава“.

На путу до златне медаље наши одбојкаши су победили репрезентације Специјалне олимпијаде Италије, 2:1, Белорусије, 2:0, као и Немачке, 2:1. Истим резултатом савладали су Немце и у финалној борби.

– Пре повратка у Србију, отишли смо у Краков да бисмо пратили финале и утакмицу за треће место. Честитали смо и нашим одбојкашима који су победили Белгију и освојили бронзану медаљу.

Пољаци су нас лепо примили, дружили смо се са свима, а највише са домаћинима и Немцима, нашим старим ривалима – пун је утиска Никола Ашанин, играч „Unified“ одбојкашке екипе.

IMG_1096

Са српским репрезентативцима у Пољску је отпутовао и млади тренер Немања Лазовић. Он је похађао и семинар о „Unified“ одбојци на предавања одржао и Вања Грбић.

Најмлађа спортска дисциплина Специјалне олимпијаде још је један пример укључивања ментално недовољно развијених особа у шира друштвена збивања. Заједно са ученицима редовних средњих школа или студентима боре се на домаћим, европским и светским теренима. Њихово заједништво увек је давало резултате. Пре четири године наша „Унифиед“ одбојкашка репрезентација освојила је сребрну медаљу у Турској, а то је само један у низу постигнутих успеха…

markica-osi-za-projekat2

Чланове Спортског клуба „Морава“ до краја године очекују домаћа првенства у атлетици, кошарци и одбојци.

 

ПОБЕДНИЦИ

 СК “Морава”:

Саша Мутаповић

Никола Ашанин

Милан Јовичић

Ђорђе Глишовић

Мирослав Ђорђевић

Студенти:

Никола Николић

Никола Средојевић

Немања Ћендић

Борис Стокић

Лазар Ђондрић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.