Aktuelno

Излет у Овчар Бању за Дан „Зрачка“

Због недавне смрти доскорашње директорке Ангелине Мандић, Дан установе за дневни боравак деце, младих и одраслих са сметњама у развоју ”Зрачак” није свечано обележен. Више од 60 корисника, њихови родитељи и запослени јуче су се упутила ка Овчар Бањи, на једнодневни излет. Време су искористили за шетњу, вожњу катамараном и за посету манастиру Никоље.

– Пре две године смо се возили катамараном, било нам је прелепо. Супруг и ја смо пресрећни, када има оваквих излета. Свуда водимо нашу ћерку. Она уопште није запостављена, иако је 100 одсто инвалид – каже Невена, мајка кориснице ”Зрачка” Јоване Милинковић.

– Организујемо и овакве активности да бисмо наше кориснике укључили у ширу друштвену заједницу, што је врло важно за њихову социјализацију. Значајно је и да друштво и појединци прихвате различитости – подсетила је Ана Јаковљевић, вршилац дужности директора ”Зрачка”.

Корисници и запослени упутили су захвалност Туристичкој организацији Чачак, пошто им је омогућена бесплатна пловидба катамараном, фирми ”Аутопревоз”, за одлазак до Овчар Бање и ресторану ”Дом”, у коме су се сви окупили, када је излет завршен.

Пошто их је било више, организоване су две групе за пловидбу и посету Никољу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.