Kulturni vodič

Изложба „Пергамент – Сликарска подлога и духовни простор“ Лепосаве Милошевић Сибиновић у Београду

У петак, 1. децембра 2017. године у 19 часова, у Блок галерији која се налази у Улици Јурија Гагарина 221 у Блоку 45 на Новом Београду, биће отворена изложба „Пергамент – Сликарска подлога и духовни простор“. Аутор је наша драга земљакиња, ликовна уметница и скулпторка, Чачанка Лепосава Милошевић Сибиновић.

Лепосава Милошевић Сибиновић рођена је у Чачку 1950. године. Дипломирала је вајарство на Академији примењених уметности у Београду 1974. године, где је похађала постдипломске студије. Магистрирала је на вајарском одсеку Националне академије „Сан Карлос“ у граду Мексику 1980. године. Члан је УЛУС-а и УЛУПУДС-а. Аутор је око 100 самосталних изложби, домаћих и међународних ауторских пројеката, учесник је око 500 колективних изложби, добитник је 38 награда и признања (Награда Министарства културе за изузетан допринос култури Републике Србије, Награда за животно дело). Аутор је међународног континуираног пројекта „Пергамент Србија – Књига уметника пергамент концертина“. Дела јој се налазе у бројним колекцијама (Народни музеј у Београду, Музеј савремене уметности у Београду, Музеј модерне уметности у граду Мексику). Бави се скулптуром, сликарством и ауторским пројектима. Живи и ради у Београду.

Удружење Чачана у Београду поносно је на рад и достигунћа наше чланице Лепосаве Милошевић Сибиновић. Позивамо све чланове, пријатеље и симаптизере Удружења Чачана у Београду да посете отварање ове занимљиве изложбе и тиме заједнички подрже рад госпође Милошевић Сибиновић.

 Удружење Чачана у Београду 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.