Politika

Илић: „Србијом деценијама владају исти људи“

„Лончар није оперисао оца Душана Спасојевића, тада је био на специјализацији“

Лидер Нове Србије Велимир Илић изјавио је на данашњој конференцији за новинаре да је још у новембру одбио да буде на челу „Коридора Србије“, због малверзација и криминала у том предузећу. Хаос и неред у Србији трају деценијама и нико ништа не предузима, наводи он.

– Уместо да испита шта се дешавало у „Коридорима“, министарка грађевине Зорана Михајловић бави се оним што сам ја урадио. То предузеће је оштећено за 25 милиона евра. Како су додељени неки послови без тендера. Послови на деоници од Обреновца до Сурчина и обилазница око Београда су урађени без тендера. Плаћено је више, а ништа није урађено на Коридору 10. Препоштени Вучић говори о транге-франге политици. Нека буде мушко, изађе у јавност и дрмне неку од тих лопина – поручио је Илић.

Он је напоменуо и да није тачно да је Златибор Лончар оперисао оца вође земунског клана Душна Спасојевића. У то време Лончар је био специјализант и није могао да оперише. Како је навео, специјализацију је завршио тек 2003. године. Илић је показао и фотографију на којој је актуелни министар здравља са „Земунцима“ и како тврди, снимљена је поред базена у Шилеровој улици.

 

– Лончар мора да поднесе оставку, као и Зорана Михајловић. Једна те иста група људи годинама „влада“ Србијом, Бане Ивковић, Беба Поповић, Горан Весић, Синиша Мали, Динкићеви људи. Ко год да је на власти они су главни. Зорана Михајловић је била саветник Мирољуба Лабуса, сада је у Вучићевој влади. Дошла је као експерт за енергетику, сада сада води грађевину саобраћај, можда ће се у некој наредној влади бавити пољопривредом – наводи Велимир Илић.

Како је рекао, премијер Александар Вучић не воли да му неко помиње породицу. Зашто је онда његов брат Андреј обилазио одборе Нове Србије и врбовао људе да пређу у Српску напредну странку, питао је Илић и тврди да су новосрбијанци који су прешли у напредњаке уцењени.

На данашњој конференцији за новинаре Нова Србија је обелоданила и да је из странке искључила Драгана Јовановића из Тополе, зато што је поступио супротно од одлике председништва и Извршног одбора. Илић је напоменуо и да је Јовановић највероватније уцењен, с обзиром на то да је у саобраћајној несрећи убио човека и да је због тога поново покренут судски поступак против њега.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.