Društvo

ИНТЕНЗИВНА САРАДЊА ДВА ПОБРАТИМСКА ГРАДА

Руководство Града Чачка угостило је у уторак, 24. априла, представнике музичког одсека Уметничке школе “Алфред Радок” из града Валашске Мезиричи, из Републике Чешке. Истог дана, у концертној сали чачанске Музичке школе “Др Војислав Вучковић”, ученици и професори гудачког оркестра, музичког одсека Уметничке школе “Алфред Радок” одржали су успешан концерт. У среду, 25. априла, гости из Чешке уживали су такође у сјајном концерту виртуоза наше Музичке школе.

У име Града Чачка, добродошлицу гостима пожелела је Милица Дачић, заменица градоначелника.

– Са побратимским градом Валашске Мезиричи сарађујемо од 2005. године. Можемо рећи да је сарадwа са овим иностраним градом најјача и најчвршћа, односно јако интензивна, с обзиром на то да сваке године организујемо разне активности. Поред заменице градоначелника, која је, као и ја, прва жена заменица у историји wиховог града, угостили смо представнике Музичке школе. Прошле седмице у посети Чачку била је привредна и политичка делегација регије Злин, што потврђује да ћемо нашу сарадwу продубqивати у свим областима, а не само на нивоу културе – рекла је Милица Дачић.

Ивона Војачкова, заменица градоначелника Валашске Мезиричи, истакла је да су срећни што годинама имају веома добру сарадwу са побратимским градом Чачком:

– Сарађујемо на спортском, културном, а тренутно и на економском нивоу. Прошле седмице је у званичној посети вашем граду била делегација Злинског региона,  на челу са нашим начелником Чунеком. Задужена сам за школство и културу, и драго ми је што се у овим областима сарадwа веома добро наставqа. Ове године, у фебруару, била је група ваше деце код нас на скијаwу. Прошлог викенда одржан је међународни турнир у фудбалу, на коме је учествовала и ваша фудбалска екипа. Први пут сам у Чачку и веома ми се допада, јер је ваш град “жив”, свуда је пуно qуди. Ваше гостопримство ми је “пало” на срце.

Представници музичког одсека Уметничке школе “Алфред Радок” деле мишqеwе wихове заменице градоначелника да је Чачак леп град, као и захвалност на срдачном гостопримству.

Бранко Бајић, директор МШ “Др Војислав Вучковић”, подсетио је да је хор чачанске Средwе музичке школе, у децембру, посетио чешки град Валашске Мезиричи, где је одржао два успешна концерта, један на Градском тргу и други у wиховој Уметничкој школи.

Н. Р.

 

 

Оставите одговор