Aktuelno

И ОВЕ ГОДИНЕ РАДНИЧКЕ СПОРТСКЕ ИГРЕ

– Пријава екипа од 26. фебруара до 6. априла. – Могу учествовати запослени у приватним и јавним предузећима и установама. – Свечано отварање 13. маја на Градском тргу, најављују организатори.

Одавно су радничке спортске игре ушле у заборав, док их прошле године, после више деценија, нису вратили у живот Форум привредника Чачка и Градска управа. Такмичило се 1.200 запослених у 13 дисциплина. Ове године организатори очекују више учесника.

– Пријављивање екипа је од 26. фебруара до 6. априла. Пријаве морају да буду адекватно испуњење, а детаљније информације сви заинтересовани могу добити на сајту Форума привредника, у просторијама нашег удружења, од председника и потпредседника игара. Уколико имају до 15 запослених, предузећа имају право да се удруже и формирају екипе. Свака екипа мора имати вођу – подсетио је Иван Чвркић, потпредседник Радничких спортских игара.

За разлику од 2017, ове године на играма ће бити заступљене две нове дисциплине, бадмитом и обарање руку. Један такмичар може се надметати највише у две дисциплине, осим у атлетици.

– Мото других Радничких спортских игара је исти као и првих: “Од правог старта до сигурног циља”. Свечано отварање је на Градском тргу, 13. маја, у 12 часова, а затварање на теренима Спортско-рекреативног центра “Младост”. Надамо се да ће ове године на играма учествовати бар 1.500 радника. Док буде трајала ова манифестација, издаћемо два билтена, један за распоред такмичења и други за објаву резултата – најавила је Ивана Вукајловић, чланица Организационог одбора.

Како су организатори предвидели, такмичења би требало да трају до 20. маја. Ипак, крај игара зависиће од временских прилика. Већи део спортских садржаја биће на отвореном, односно на теренима Спортског центра “Младост”. Такмичења у пикаду, стоном тенису, шаху и бадмитону највероватније ће бити организована у Соколани, фискултурним салама Техничке или Основне школе “Вук Караџић”, као и просторијама Фудбалског клуба Борац.

– Прошле године смо амбициозно организовали Радничке игре. У 2018. смо за ову манифестацију из градског буxета определили 500 хиљада динара. Даћемо свој допринос да игре из године у годину буду атрактивније и масовније. Надамо се већем броју такмичара и посетилаца – изјавио је Милун Тодоровић, градоначелник Чачка.

А све заинтересоване важан је и податак да на играма могу учествовати запослени који су пријављени у радни однос.

 

Антрфиле

КОНТАКТ

Форум привредника Чачак, Карађорђева 9, 032/347-744, forumprivrednika@gmail.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.