Kultura

КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА (Cavalleria rusticana) – оперска представа

УСКОРО У ДОМУ КУЛТУРЕ ЧАЧАК

Четвртак 18.октобар 2018.

КАВАЛЕРИЈА РУСТИКАНА (Cavalleria rusticana) – оперска представа италијанског композитора Пјетра Маскањија, у извођењу Народног позоришта у Београду

Велика сала у 20:00

“Кавалерија рустикана“ (Сеоско витештво) је опера у једном чину Пјетра Маскањија. Премијерно је изведена 17. маја 1890. године у театру Костанци у Риму и сматра се једним од првих и најлепших примера италијанске веристичке опере. „Кавалерија рустикана“ била је прва Маскањијева опера која је постигла велики успех и сматра се најпознатијом опером овог композитора, од укупно шеснаест. Била је успешна од првог извођења до данас. До композиторове смрти (1945.) у Италији је била изведена преко 14 хиљада пута!

 

Играју: Сантуца, млада сељанка – Ана Рупчић, Туриду, млади сељак – Душан Плазинић, Мама Лучија – Тамара Никезић, Алфио, кочијаш – Александар Стаматовић, Лола, његова жена – Љубица Вранеш. Диригент – Зоран Митев Војновић. Учествују: Оркестар и Хор Народног позоришта.

 

 

Ценe улазницa у претпродаји до 11. октобра су 1300, 1500 и 1800 динара, а после наведеног датума, цене су 1800, 2000 и 2300 динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.