Aktuelno

„Kakve nam biblioteke trebaju? Prostor, zgrada, funkcija“

Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis” će tokom juna, jula i avgusta 2017. godine organizovati letnji ciklus programa pod zajedničkim nazivom „Baci lubenicu, uvedi čovečanstvo u leto”. Ovaj ciklus čiji je naziv inspirisan stihom zavičajnog pesnika Brane Petrovića namenjen je publici svih generacija i interesovanja, Čačanima i gostima Čačka.

biblioteka
Letnji ciklus događaja u Biblioteci ove godine počinjemo letnjom tribinom i predavanjem direktora Biblioteke, dr Bogdana Trifunovića, na temu „Kakve nam biblioteke trebaju? Prostor, zgrada, funkcija“, tokom koga će se publici predstaviti projekat nove čačanske Biblioteke. Moderne biblioteke nastoje da postanu informaciono-edukativna mesta svojih zajednica, gde stanovništvo može da provede vreme u prostoru koji je u isto vreme funkcionalan i sadržinski intrigantan. Arhitektura igra značajnu ulogu u dostizanju tog cilja, pa će se predavanje osvrnuti i na aktuelnu izgradnju nove Biblioteke u Čačku. Publika će u okviru tribine moći da učestvuje komentarima i pitanjima.

Predavanje je zakazano za utorak, 20. jun 2017. u 19 časova na Srednjem platou Doma kulture Čačak (letnja bašta ispred Dečjeg odeljenja).

Izvor: Gradska biblioteka

Ostavite odgovor