Aktuelno

„Какве нам библиотеке требају? Простор, зграда, функција“

Градска библиотека „Владислав Петковић Дис” ће током јуна, јула и августа 2017. године организовати летњи циклус програма под заједничким називом „Баци лубеницу, уведи човечанство у лето”. Овај циклус чији је назив инспирисан стихом завичајног песника Бране Петровића намењен је публици свих генерација и интересовања, Чачанима и гостима Чачка.

biblioteka
Летњи циклус догађаја у Библиотеци ове године почињемо летњом трибином и предавањем директора Библиотеке, др Богдана Трифуновића, на тему „Какве нам библиотеке требају? Простор, зграда, функција“, током кога ће се публици представити пројекат нове чачанске Библиотеке. Модерне библиотеке настоје да постану информационо-едукативна места својих заједница, где становништво може да проведе време у простору који је у исто време функционалан и садржински интригантан. Архитектура игра значајну улогу у достизању тог циља, па ће се предавање осврнути и на актуелну изградњу нове Библиотеке у Чачку. Публика ће у оквиру трибине моћи да учествује коментарима и питањима.

Предавање је заказано за уторак, 20. јун 2017. у 19 часова на Средњем платоу Дома културе Чачак (летња башта испред Дечјег одељења).

Извор: Градска библиотека

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.