Aktuelno Grad

КИШНА КАНАЛИЗАЦИЈА И АСФАЛТ У КОШУТЊАКУ

У среду је званично почела изградња кишне канализације у Улици Овчарско-кабларских манастира у Кошутњаку, а у наредних десетак дана улица ће бити и асфалтирана. Вредност радова, које финасира Град Чачак и Влада Републике Србије је око 6,5 милиона динара.
На асфалт у Улици Овчарско-кабларских манастира, становници су чекали деценијама, а у њој се налази око 40 кућа.


-Проблем датира одавно, било је разних обећања да ће то бити решено, али из неких разлога нисмо успевали у томе. Лети је била велика прашина, док смо у зимским данима газили воду – каже мештанин Драшко Топаловић.
Градоначелник Чачка Милун Тодоровић је нагласио да је ово једна од најстаријих улица у граду.
-Ово је почетак радова на изградњи кишне канализације, а након тога око 300 метара улице Овчарско-кабларски манастири добиће асфалт. Ради се о једној од најстаријих улица у граду. Изградња кишне канализације се финансира из градског буџета са три милиона динара, а за седам дана почиње асфалтирање, које финансира Влада Србије са 3,5 милиона динара. У овом крају живе старе фамилије, и Топаловићи, Ранђићи, Крљанци, усуђујем се да кажем да су то домороци овог крај – рекао је градоначелник Тодоровић.


У истом крају града, у Улици Данила Митровића, коначно је завшено асфалтирање.
-Дошао сам у овај крај из Београда 2006. године. Од тада сам четири, пет пута сам организовао посипање пута како не би газили блато. Зими је био велики проблем, а асфалт нам много значи. Толике године живимо у Чачку а немамо асфалт – рекао је мештанин Бранко Ненадић.
Изградња улице Данила Митровића почела је још 2016. године када је из градског буџета издвојен новац за израду пројекта, а у 2017. урађена је кишна канализација. Ове године улица је коначно асфалтирана. Вредност радова је нешто више од 10 милиона динара и све је финансирао град Чачак.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.