Aktuelno Grad

КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА ОДБОРА ЗА СТРАТЕШКА ПИТАЊА

ЦИЉЕВИ СУ РАЗВОЈ ГРАДА И КВАЛИТЕТНИЈИ ЖИВОТ ЧАЧАНА

 

Данас је одржана конститутивна седница Одбора за стратешка питања Града Чачка од укупно девет чланова из различитих области. Првом састанку, поред председавајућег градоначелника Милуна Тодоровића, чијим је решењем крајем прошле године Одбор формиран,  присуствовали су:  проф. др Ђорђе Ђукић, проф. др Бранко Ђуровић, проф. др Драган Сагић, проф. др Предраг Милојевић, сликар Божидар Плазинић, директорка Међуопштинског архива историчар Лела Павловић и прослављени кошаркаш Радмило Мишовић. У Одбору су и оперска певачица Радмила Бакочевић и Архимандрит др Тихон (Ракићевић), игуман манастира Студеница.

Odbor za strateska pitanja 2

Како је истакао градоначелник Тодоровић, у Одбор за стратешка питања изабрано је девет личности, емининтених и угледних Odbor za strateska pitanja prvi sastanak 3у својим професијама, у циљу развоја града и квалитетнијег живота у свим областима, пре свега свих Чачана, али и становника целог региона. Поред тога, циљ је да својим предлозима и радом, Одбор утиче и на републичка решења.

На првом састанку дефинисани су циљеви и програм рада овог тела. За председника и заменика председника изабрани су проф, др Ђукић и проф. др Ђуровић.

01 Odbor za strateska pitanja prvi sastanak konferencija4– Трудићемо се да делујемо квалитетно, али и брзо. Чачак нема бољу репрензетацију из свих области, који на најбољи начин могу допринети развоју свог Чачка – рекао је градоначелник и захвалио се свим члановима на досадашњем залагању да име Чачка буде на прави начин представљено.

Проф. др Ђукић и проф. др Ђуровић похвалили су идеју градоначника Тодоровића да оснује овај Одбор, коме ће јавни инетерес бити на првом месту.

– Захваљујем се, у име свих чланова Одбора, на указаној части и потреби да кроз један организован, а што квалитетнији и бржи начин и модел, реализујемо оно што је значајно не само за Чачак, већ и на ширем нивоу… Желимо да Београд приближимо Чачку – рекао је поред осталог др Ђуровић.

В. Т.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.